Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Kritik af SEC-formandens udtalelser om Bitcoin-ETFs: ‘Han degraderede hele crypto-rummet’ siger Cathie Wood

Argentina's E-Commerce Giant MercadoLibre Reports $21 Million in Customer Crypto Assets

Ark Invest CEO Cathie Wood er skuffet over udtalelsen fra SEC-formand Gary Gensler kort efter, at agenturet godkendte et dusin børshandlede fonde (ETF’er), der direkte indeholder Bitcoin.

“Han nedgjorde bare hele kryptorummet. Jeg kunne ikke tro det,” sagde hun i et interview med Bloomberg Radio.

Wood sagde, at Genslers kommentarer er typiske for den modstand, der mødes af disruptive innovationer.

Gensler, der tidligere har givet udtryk for sin skepsis over for kryptovalutaer, gentog i en erklæring, at SEC ikke støtter digitale aktiver.

Denne erklæring kom efter en 3-2 stemme af SEC-kommissærer, herunder Gensler, til fordel for tilladelse af spot Bitcoin ETF’er.

Gensler sagde, at agenturet ikke godkender eller støtter Bitcoin, og han rådede investorer til at være forsigtige med de risici, der er forbundet med Bitcoin og krypto-relaterede produkter.

Wood kritiserede Genslers holdning og beskrev det som “det gamle DNA, der i bund og grund nedgør det nye DNA.”

Hun understregede, at der er en betydelig grad af nysgerrighed blandt mange individer vedrørende kryptovalutaer.

Ark’s fælles ansøgning med 21Shares var blandt de spot Bitcoin ETF’er, der fik grønt lys af SEC til at begynde handel.

SEC’s beslutning markerer et bemærkelsesværdigt skift i dens holdning til spot Bitcoin ETF’er, som den havde modsat sig i over et årti.

Wood ser dette som begyndelsen på et nyt kapitel for Bitcoin og udtrykte optimisme om, at Ark bliver en af de førende udbydere via Bitcoin ETF.

Hun erkendte dog, at institutioner skal navigere med forsigtighed i det nye reguleringsramme på grund af SEC’s indledende tøven.

Hun understregede vigtigheden af omhyggelig due diligence i dette udviklende landskab.

I en meget forventet beslutning meddelte SEC onsdag, at det har godkendt regelændringer, der tillader oprettelse af Bitcoin ETF’er i USA.

SEC’s beslutning forventes at have vidtrækkende konsekvenser, herunder transformation af Grayscale Bitcoin Trust, som i øjeblikket råder over ca. 29 mia. dollars værd af bitcoin, til en ETF.

Desuden forbereder store udstedere som BlackRock’s iShares og Fidelity sig på at lancere deres egne konkurrerende fonde, hvor handel skal begynde allerede torsdag.

Denne godkendelse har potentialet til at være et banebrydende skridt i den bredere accept af kryptovaluta inden for mainstream finans.

ETF-strukturen tilbyder institutionelle investorer og økonomiske rådgivere en velkendt og reguleret vej til at opnå eksponering mod Bitcoin, en digital aktiv, der har oplevet både betydelig vækst og skepsis.

SEC’s beslutning kommer kort efter, at en officiel social media-konto for reguleringsorganet fejlagtigt annoncerede tirsdag, at Bitcoin ETF’er allerede var blevet godkendt.

SEC præciserede, at kontoen var blevet kompromitteret, og understregede vigtigheden af nøjagtig informationsformidling.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Exit mobile version