Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Nigeria Detains Binance Executives in Crypto Crackdown

Könnte ASIC sein Miner Signale signalisieren einen bevorstehenden Krypto-Anstieg?

I Nigeria har myndighederne tilbageholdt to højtstående Binance-ledere og konfiskeret deres pas, da landet skærper kontrollen med krypto-børser.

Ifølge Financial Times rejste de to ledere til Nigeria, efter at landet havde besluttet at forbyde adgang til flere kryptohjemmesider. Dog blev de angiveligt tilbageholdt af Nigeria’s nationale sikkerhedsrådgivers kontor ved deres ankomst. Det er i øjeblikket uklart, hvem de pågældende ledere er.

I sidste uge instruerede Nigerias telekommunikationsregulator telekommunikationsfirmaerne i at blokere adgangen til hjemmesider som Binance, Coinbase og OctaFX. Denne foranstaltning skulle begrænse kryptospekulation i landet, rapporterede lokale medier.

Det ser ud til, at aktionen har til formål at forhindre kryptovalutaer i at forværre valutaens ustabilitet. Især kommer disse anstrengelser, da den nigerianske naira hyppigt oplever fald i forhold til den amerikanske dollar.

Bayo Onanuga, en særlig rådgiver for præsident Bola Tinubu, udtalte for nylig: “Vi fik at vide, at hvis vi ikke stopper Binance, vil det ødelægge landets økonomi.”

Binance svarede ikke på Cryptonews’ anmodning om kommentar ved deadline.

## Binance Stopper Naira-Handel Efter Tilbageholdelse af Ledere

Efter deres tilbageholdelse suspenderede Binance angiveligt handelen med naira i forhold til bitcoin og tether digitale mønter på deres platform.

Separat, under en pressekonference tirsdag, pegede Nigerias centralbankchef, Olayemi Cardoso, på Binance, da han talte om midler, der bevægede sig gennem kryptobørser. Han gav udtryk for bankens bekymring over “mistænkelige” bevægelser gennem forskellige kryptoplatforme.

“Alene inden for det sidste år er $26 mia. gået igennem Binance Nigeria fra kilder og brugere, som vi ikke kan identificere tilstrækkeligt,” fortalte han reportere.

## Nigerianske Myndigheder Igangsætter Fælles Undersøgelse af Kryptobørser

Forskellige myndigheder samarbejder angiveligt om en undersøgelse af kryptobørser. Disse omfatter Nigerias anti-korruptionsagentur, politiet og den nationale sikkerhedsrådgiver. De har anmodet om en liste over alle nigerianske Binance-brugere siden børsens etablering.

Ifølge ConsenSys var Nigeria sidste år det mest vidende nation i kryptorelaterede emner. Det afrikanske land overgik endda USA og europæiske lande. Dataene afslørede, at 99% af nigerianerne var fuldt bevidste om kryptovalutaer. 70% blev fundet at have forståelse for værdien, funktionen og grundprincipperne for blockchain-teknologi.

Disse statistikker kom trods den centrale regerings beslutning om at forbyde ejerskab af digitale aktiver i 2021 på grund af bekymringer om investorbeskyttelse. Den tidligere regering udsendte også stærke udtalelser om markedet, før de indførte deres Central Bank Digital Currency (CBDC), e-naira.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Exit mobile version