Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Nye Fed-udsigter sender Bitcoin-prisen i vejret med forventning om rentenedskæringer

Könnte ASIC sein Miner Signale signalisieren einen bevorstehenden Krypto-Anstieg?

Bitcoin-prisen pumper og stiger onsdag på tværs af traditionelle aktiemarkeder efter den seneste politiske udmelding fra den amerikanske føderale reserve. Med en stigning på 3,2% og handel i den øvre del af $42.000, håber investorer på en genafprøvning af årets højeste punkt i den øvre del af $44.000.

Fed forventer lavere inflation, svagere vækst og blødere arbejdsmarked – hvad betyder det for rentenedsættelser?

Den føderale reserve forventer, at inflationen vil fortsætte med at falde næste år, hvilket giver dem plads til at begynde at sænke renten. Specifikt forudsagde fed en personlig forbrugsinflation (PCE) på 2,8% ved udgangen af dette år og 2,4% ved udgangen af 2024. Samtidig forventes en fortsat nedgang i økonomien (fra en vækstrate på 2,6% i 2023 til en vækstrate på 1,4% i 2024) og en let yderligere blødning af arbejdsmarkedet til en arbejdsløshedsprocent på 4,1% i forhold til den nuværende sats på 3,7%.

Fed-annonceringen øger forventningerne til rentenedsættelser

Fra en finansiel (og krypto) markedsperspektiv, har den seneste fed-politikmeddelelse bidraget til narrativet om, at der venter lettere amerikanske finansielle forhold (og mere likviditet) forude, hvilket forklarer nedgangen i amerikanske obligationer, dollaren og stigningen i likviditetsfølsomme amerikanske aktier og krypto.

Hvor går Bitcoin (BTC) prisen hen?

Ved de nuværende prisniveauer i $42.800, er Bitcoin tæt på at have tilbageført 50% af sit seneste mini-tilbagetrækning fra årets højder, det nåede den 8. december omkring $44.700. Analytikere tilskrev i vid udstrækning det fald, der hovedsageligt fandt sted den 11. december og så BTC faller tilbage til så lavt som $40.180, en blanding af gevinssøgning og et udryddelse af overgrebne buller ved brug af gearing på BTC futures-markedet.

Det sætter scenen for en mere bæredygtig kortfristet prisstigning med en lavere risiko for gearing, der udløser kortfristede prisfald.

Kortfristede prisforudsigelser vil sandsynligvis forblive positive, da Bitcoin i øjeblikket drager fordel af forventninger om en nært forestående fed-liberaliseringscyklus, optimisme om institutionel adoption med spot Bitcoin ETF’er tilsyneladende på randen af at få godkendelse i USA, og om andre temaer såsom 1) reduktion af Bitcoin-udstedelseshastigheden i april 2024 og 2) muligheden for valg af en mere pro-krypto-præsident i 2024.

Det næste store opadgående mål forbliver 2022-højderne i $48.200. Om den “Santa Rally”, der allerede har løftet Bitcoin over 13%, kan fortsætte til årets afslutning (og forlænges til næsten 30%, hvis Bitcoin ender året på $48.000), er endnu ikke set. Men prisrisici synes bestemt at være skæve til opad.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Exit mobile version