Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Präsident der Zentralbank von Bolivien lobt Krypto als alternative Zahlungsmöglichkeit und spricht über Stablecoins als Dollar-Stellvertreter

Zentralbank von Bolivien erklärt, Krypto könnte von Vorteil sein, bemerkt den Nutzen von Stablecoins als Dollar-Ersatz

Præsidenten for Centralbanken i Bolivia, Edwin Rojas Ulo, har udtalt sig om den nylige ændring af holdning, som institutionen har foretaget med hensyn til krypto og stablecoins. Ifølge rapporter erklærede Rojas Ulo, at han tror, at inkluderingen af krypto i det nationale finanssystem kunne være nyttig som et alternativ og udtalte sig om stablecoins’ rolle som dollar-substitutter.

Bolivia har for nylig ændret sin holdning til kryptocurrency og ophævet det generelle forbud mod brugen af disse aktiver i landets finanssystem. Edwin Rojas Ulo, præsident for Centralbanken i Bolivia, talte om de muligheder, som indførelsen af Bitcoin (BTC) og kryptocurrency kunne bringe til Bolivias betalingssystem.

I officielle medierapporter udtalte Rojas Ulo, at decentraliseringen af disse aktiver “vil favorisere kommercielle og private aktiviteter til køb af tjenester og naturligvis opfylde forskellige behov.” Han erkendte dog, at visse aktiver, såsom Bitcoin, kan bruges som investeringsmidler til at opnå afkast, men deres volatilitet kan være til skade for brugeren.

Rojas Ulo henviste også til stablecoins, tokens, hvis værdi er knyttet til værdien af en anden aktiver eller en fremmed valuta. Han forklarede, at stablecoins, der er bundet til dollar som USDT, tilbyder forskellige fordele for brugere, der ikke har adgang til amerikanske dollars.

Præsidenten erklærede, at brugen af stablecoins er “som at handle i nordamerikansk valuta, selvom det, man gør, er operationer med disse digitale aktiver.” I en nylig meningsartikel berørte Bitcoin.com News udfordringen, som bolivianere står over for i forhold til adgangen til amerikanske dollars, og hvordan adoptionen af krypto kunne hjælpe bolivianere med at lette denne situation med stablecoins.

Ikke desto mindre påpegede Centralbanken i Bolivia, at den eneste officielt accepterede valuta i landet var bolivianoen, og at bolivianere ikke var forpligtet til at acceptere kryptocurrency som betalingsmetode. De advarede også om, at risiciene ved brugen og handlen med kryptocurrency skal bæres af deres ejere.

Exit mobile version