Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Russlands Präsident unterzeichnet Gesetz zur Einführung des digitalen Rubels als nationale Währung

Krypto-Expertin erklärt, ob sich der Einstieg jetzt lohnt

## Historien bag den russiske CBDC
Russland har arbejdet på at introducere den digitale rubel i flere år, delvist som et middel til at omgå sanktioner på grund af landets handlinger mod Ukraine. Præsidenten underskrev loven om den digitale rubel i juli i år, og landets centralbank har arbejdet på digital rubel som et CBDC-projekt siden 2020.

Det nye lov, der er underskrevet af præsidenten, tillader regeringen at konfiskere digitale aktiver, hvis en skatteyder ikke har nok fiat-valuta på sin bankkonto. Det tillader også embedsmænd at suspendere transaktioner på den digitale rubelkonto og kræver, at platforme for digitale aktiver skal fremlægge dokumentation, der viser, at midler er blevet trukket fra skatteyderens konto.

Centralbanken har tidligere erklæret, at virksomheder og enkeltpersoner fra 2025 “på egen anmodning” vil kunne bruge digitale rubler.

### Håndtering af begrænsninger
I april 2023 meddelte den russiske regering, at de indførte et nyt “ubegrænset” betalingssystem, hvor de ønskede at bruge digitale valutaer i grænseoverskridende betalinger. På det tidspunkt kommenterede den russiske finansminister Anton Siluanow, at ingen tredjeland ville være i stand til at blande sig i afviklingsbetalinger mellem to andre lande og fryse dem.

Den russiske rubel er faldet med mere end 30% i år og svæver på det laveste niveau siden februar sidste år. faldt RUB, da indenlandske udgifter steg på grund af krigen i Ukraine og stigende sanktioner. Mange russiske borgere og virksomheder har også købt dollar, som betragtes som en sikker havn.

I denne kontekst er Bitcoin-prisen steget markant i forhold til rublen såvel som den argentinske peso og den nigerianske naira.

Exit mobile version