Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

SEC fortsætter regulering gennem håndhævelse mod krypto: Hester Peirce

Bitcoin auf dem Weg zu 1 Mio. $ bei Kriegs-Inflation

US Securities and Exchange Commissioner Hester Peirce har gentaget hendes kritik af hendes eget agencys tilgang til kryptokurver under en nylig optræden ved ETH Denver.

Peirce udtrykte frustration over SEC’s tendens til at “regulere ved håndhævelse” og kritiserede den langsomme godkendelsesproces for spot Bitcoin-børshandlede fonde (ETF’er).

Under en samtale med CNBC’s MacKenzie Sigalos fremhævede Peirce SEC’s håndtering af Grayscale-sagen, der førte til godkendelse af et Bitcoin-børshandlet produkt.

“I mine øjne er det bemærkelsesværdigt, at det krævede en retssag for at fortælle os, at vi skulle gøre det,” sagde Peirce.

“I startede i 2018. Den sommer havde vi vores første Bitcoin-børshandlede produkt, der kom forbi os som Kommission. Og dengang tænkte jeg tilbage – hvilket allerede er meget lang tid siden nu – vi skulle have sagt ja til det.”

Peirce undlod at kommentere ventende ansøgninger om Ethereum spot ETF’er og sagde, at de i øjeblikket er under overvejelse hos SEC.

### SEC fortsætter reguleringshåndhævelse mod krypto: Hester Peirce

En af hovedbarriererne inden for kryptokurver er SEC’s afhængighed af håndhævelsesaktioner i stedet for at etablere klare reguleringsretningslinjer på forhånd.

Peirce kritiserede agenturet for sin reaktive tilgang og understregede vigtigheden af klare regler, der kan følges, i stedet for at stole på håndhævelsesaktioner efterfølgende.

“Hvis du virkelig vil adskille dårlig adfærd fra god adfærd, er det en meget bedre tilgang at have regler, som er klare for dem, der ønsker at følge dem, end at gøre dette, skyde ind senere med håndhævelse.”

Peirce opfordrede til samarbejde mellem kryptoentusiaster og beslutningstagere for at udvikle ideer, der kan implementeres, når SEC-formand Gary Gensler ændrer sin holdning til kryptokurver.

Hun nævnte konceptet om en token “safe harbor”, der ville give grundlæggende krav om offentliggørelse og give projekter tid til at opnå decentralisering.

Dette stemmer overens med hendes tidligere forslag og et lovforslag indført af US Representative Patrick McHenry i oktober 2021, som foreslår en treårig safe harbor-periode for kryptostartups til at demonstrere netværksmodenhed og decentralisering.

### Peirce anerkender SEC’s rolle i retsforfølgning af svindel

Under samtalen anerkendte Peirce også SEC’s rolle i retsforfølgning af svindel.

Ifølge SEC resulterede deres håndhævelsesaktioner i regnskabsåret 2023 i næsten 5 milliarder dollars i bøder og tilbagebetalinger til investorer.

Peirce understregede imidlertid behovet for en afbalanceret samtale om regulering i stedet for udelukkende at stole på håndhævelsesaktioner.

I mellemtiden har SEC-formand Gary Gensler været en åbenlys kritiker af krypto på det seneste og advaret om kryptoindustriens manglende overholdelse.

Tilbage i september erkendte han, at selvom ikke alle tokens kan forudbedømmes, falder en betydelig del af kryptoindustrien inden for værdipapirlovgivningen, men forbliver ikke-konforme.

“Denne krypto-verden, hvor meget af den, uden at forudbedømme nogen enkelt token, meget af den er under værdipapirlovgivningen, men desværre er en stor del af den også ikke-konform,” sagde han.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Hold dig informeret med Ethereum News

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Exit mobile version