Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Singapore Prime Minister Warns Against Deepfake Crypto Scams

Goldman Sachs Analysis: Ethereum's Path to Scalability

I Singapore advarer premierministeren, Lee Hsien Loong, sin følgerskare på sociale medier omkring brugen af deepfake videoer, der bruger hans stemme og billede til at promovere kryptosvindel. Han opfordrer sine følgere til at udvise forsigtighed og ikke falde for svindlere, der bruger kunstig intelligens (AI) til at skabe overbevisende deepfakes, der falskt hævder, at premierministeren garanterer investeringsafkast og krypto-giveaways. Loong delte endda et eksempelvideo af sig selv, der blev interviewet af svindlere for at promovere et falsk “hands-free crypto trading” program.

“Brugen af deepfake-teknologi til at sprede desinformation vil fortsætte med at vokse,” udtalte Loong. “Vi skal forblive opmærksomme og lære at beskytte os selv og vores kære mod sådanne svindelnumre.”

Dette er ikke første gang, Loong har været mål for svindlere. I 2021 advarede han singaporeanere om at forblive opmærksomme, når de handler med kryptoplatforme, da nogen oprettede en profil på BitClout for at sælge tokens ved hjælp af falske sociale mediekonti. Derudover stod Loong og vicepremierminister Lawrence Wong over for spørgsmål fra lovgiverne efter sammenbruddet af FTX i 2022.

Svindlere har anvendt forskellige metoder for at bedrage enkeltpersoner og stjæle deres fiat-valuta eller tokens siden kryptovalutaens begyndelse. I 2020 kom hackere ind på prominente Twitter-brugerkonti, herunder tidligere præsident Barack Obama og præsidentvalgte Joe Biden, for at promovere en Bitcoin-svindel.

## $2 Milliarder Stjålet i 2023
Trods tab på omkring 2 milliarder dollars til krypto-tyverier, så 2023 en let tilbagegang i hackerangreb, der ramte kryptoindustrien. Ifølge en nylig rapport fra De.FI, et fremtrædende web3-sikkerhedsfirma kendt for sin REKT-database, formåede hackere at stjæle 2 milliarder dollars i digitale aktiver i løbet af året.

Selvom det beløb stadig er alarmerende, markerer det den første tilbagegang i hackete kryptoincidenser siden 2021. REKT-databasen rangerer de mest ødelæggende krypto-hacks, fra det historiske brud på Ronin-netværket i 2022, hvor hackere plyndrede over 600 millioner dollars i krypto, til det nylige angreb på Mixin-netværket, der resulterede i et udbytte på cirka 200 millioner dollar.

“Dette samlede beløb af stjålne midler, spredt over flere episoder, understreger de fortsatte sårbarheder og udfordringer inden for DeFi-økosystemet,” sagde De.FI i sin rapport. “2023 tjente som et vidnesbyrd både om de fortsatte sårbarheder og fremskridtene, der er gjort for at tackle dem, på trods af en dæmpet interesse på området i første halvdel af året på grund af det igangværende bjørnemarked.”

Blandt årets bemærkelsesværdige krypto-tyverier led Euler Finance en ødelæggende hacket med tab på næsten 200 millioner dollars. Andre større angreb rettede sig mod Multichain (126 millioner dollars), BonqDAO (120 millioner dollars), Poloniex (114 millioner dollars) og Atomic Wallet (100 millioner dollars), blandt utallige andre.

I 2022 rapporterede Chainalysis, et blockchain-overvågningsfirma, et all-time high på 3,8 milliarder dollars stjålet af cyberkriminelle i kryptorummet.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Exit mobile version