Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Spot Bitcoin ETF Udløser Optimisme og Sender BTC på en Stigning

Spot Bitcoin ETF Could Attract $3B on First Day and Up To $55B Over Five Years: Analysts

Investorer har længe ventet på regulatorisk godkendelse af en spot Bitcoin ETF, som forventes at udløse en frisk bølge af institutionel efterspørgsel efter den førende kryptovaluta.

Mens estimater for potentiel kapitalindstrømning til en sådan fond stadig er genstand for debat blandt markedsaktører, spænder forudsigelser fra 3 milliarder dollars på den første dag til svimlende 55 milliarder dollars over en periode på fem år, ifølge en rapport fra tirsdag fra Reuters.

Med henvisning til guldmarkedet fortalte Dave Mazza, Chief Strategy Officer hos ETF-udbyderen Roundhill Investments, til nyhedsmediet, at godkendelsen af spot ETF’er har potentialet til at transformere landskabet for Bitcoin-markedet.

Han forventer en stigning i købsaktiviteten med introduktionen af de første spot Bitcoin ETF’er, ligesom da den første guld-ETF blev lanceret i 2006 eller Bitcoin futures ETF’en i 2021.

Flere prominente investeringsgiganter, herunder BlackRock og Fidelity, samt kryptofokuserede virksomheder som Grayscale, har indsendt ansøgninger om spot Bitcoin ETF’er.

Den amerikanske Securities and Exchange Commission (SEC) gennemgår i øjeblikket otte til ti indgivelser af nye spot Bitcoin-produkter, selvom detaljer om timingen for beslutningerne endnu er uklare.

Trods optimismen omkring ETF’er er der traditionelle investorer, der forbliver skeptiske over for kryptovalutaer og viser ingen interesse for disse nye investeringsmuligheder.

“Ikke et eneste øre af mine kunders penge vil finde vej til disse såkaldte investeringer,” sagde George Gagliardi, en investeringsrådgiver hos Coromandel Wealth Management i Lexington, Massachusetts.

BTC stiger på optimisme omkring spot ETF

Optimismen omkring lanceringen af en spot Bitcoin ETF har bidraget til den seneste stigning i krypto-markederne, hvor den førende kryptovaluta nåede 35.198 dollars, det højeste niveau siden maj 2022.

Det er dog udfordrende at estimere efterspørgslen efter en ETF på grund af det diverse udvalg af metrikker, som investorer og analytikere bruger.

Crypto-firmaet NYDIG skønner efterspørgslen efter en spot Bitcoin ETF til omkring 30 milliarder dollars.

Deres beregning indebærer en sammenligning af størrelserne på guld- og Bitcoin ETF-markederne, justeret for deres relative volatilitet.

Todd Sohn, ETF-strateg hos Strategas Securities, erkender dog vanskeligheden ved at forudsige efterspørgselsniveauet for en helt ny aktivklasse, der kommer ind på ETF-markedet.

Eksisterende Bitcoin ETF’er, der er knyttet til futureskontrakter, følger ikke nøjagtigt prisbevægelserne, og omkostningerne ved at rulle futureskontrakter over kan reducere afkastet og gøre dem mindre attraktive for investorer.

Steven McClurg, investeringschef hos Valkyrie Funds, der har ansøgt om en spot Bitcoin ETF, foreslår, at man kan vurdere efterspørgslen ved at analysere størrelsen af Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), som er en åben sluttet privat tillid, der direkte indeholder Bitcoin.

Ifølge McClurg kunne GBTC’s nuværende markedsværdi, der ligger på 3,2 milliarder dollars, repræsentere den indledende efterspørgsel efter et spot Bitcoin-produkt.

Bitcoin ETF kan udløse efterspørgsel fra store investorer

Fortalere mener, at finansielle rådgivere, pensionskasser og andre formueforvaltere, der tilsammen forvalter omkring 46,5 billioner dollars, kunne være en betydelig kilde til efterspørgsel efter en spot Bitcoin ETF.

Matthew Sigel, leder af Digital Assets Research hos VanEck, der har en spot Bitcoin ETF, der afventer SEC-godkendelse, forventer, at hvis BlackRock kommer ind på markedet, vil en procentdel af wire houses og finansielle rådgivere tilføje fonden til deres platforme.

Matthew Hougan, administrerende direktør for Bitwise Investments, forudsiger, at spot Bitcoin ETF’er vil tiltrække 55 milliarder dollars i løbet af de første fem år, baseret på den efterspørgsel, der er observeret på mindre markeder, hvor sådanne ETF’er allerede findes, som f.eks. Canada.

Trods potentialet for betydelig efterspørgsel vil ikke alle formueforvaltere, der sigter efter en andel af markedet, sandsynligvis have succes på lang sigt.

“Ikke alle vil være en succes, selvfølgelig,” tilføjede Hougan. “Dem med den bedste markedsføring vil lykkes, men halvdelen vil være væk inden for to år.”

Opdag de seneste Bitcoin News her

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Exit mobile version