AltcoinsBitcoinCardanoDogecoinEthereum

Stærk stigning i spot- og derivathandler på centraliserede krypto-børser

Spot handelsvolumen på centraliserede krypto børser oplevede en betydelig stigning sidste måned, hvilket markerede det højeste månedlige stigning siden begyndelsen af 2021.

Ifølge forskning fra CCData steg det samlede spot handelsvolumen med 87,2% til 632 milliarder dollars i oktober, den højeste månedlige volumen registreret siden marts 2023.

Stigningen markerer den højeste månedlige stigning i spot handelsvolumener siden januar 2021.

“Vendepunktet for volatilitet, kombineret med den bullish prisudvikling, har antydet en stigning i interessen for digitale aktiemarkeder, med potentialet for godkendelse af spot Bitcoin ETF på horisonten,” siger rapporten.

Derivater handelsvolumener på centraliserede børser oplevede også en betydelig stigning, der steg med 44,4% til 1,94 billioner dollars. Dette markerer det højeste månedlige derivatvolumen registreret siden juni 2023.

Dog står derivatmarkedets markedsandel på centraliserede børser på 75,4%, det laveste siden marts 2023.

CME-børsen oplevede en bemærkelsesværdig stigning i derivathandelsvolumen, der steg med 73,5% til 57,4 milliarder dollars.

BTC futures handelsvolumen steg med 73,4% til 44,1 milliarder dollars, mens ETH futures steg med 60,6% til 10,2 milliarder dollars, det højeste siden april 2023.

Desuden steg BTC options og ETH options volumen på CME med henholdsvis 142% og 107% til 1,75 milliarder dollars og 532 millioner dollars, en rekordhøj score for instrumenterne siden deres begyndelse.

Dette antyder, at den institutionelle interesse for BTC og ETH er stigende, da markederne går ind i en ny cyklus.

Upbit-børsen fortsætter med at vinde markedsandele, mens Binance taber

Hvad angår markedsandel har Upbit opnået det største fremskridt, med børsen, der nu tegner sig for 9,16% af handelsvolumenerne på centraliserede børser.

Det er den største markedsandel for den koreanske krypto børs siden dens begyndelse, som drager fordel af den fornyede interesse og positive stemning på altcoin-markedet sidste måned.

Top  Hongkongs detailinvestorer viser stor interesse for kryptovaluta i 2023

Imens fortsatte Binance’s markedsandel blandt centraliserede børser med at falde og registrerede den ottende efterfølgende måned med tilbagegang til 31,9%.

Trods at børsen registrerede en stigning på 74,9% i spot handelsvolumener til 202 milliarder dollars, er Binance’s markedsandel nu faldet til det laveste niveau siden maj 2022.

Andre større børser, herunder HTX og DigiFinex, så også deres markedsandel falde med henholdsvis 1,42% og 1,20% til 4,52% og 4,72% i oktober.

Den fornyede interesse for spot handel kommer i kølvandet på optimisme omkring lanceringen af en spot Bitcoin ETF.

Nyheden har også drevet den seneste rally på kryptomarkederne, der så den førende kryptovaluta nå $35.198, det højeste niveau siden maj 2022.

Flere prominente investeringsgiganter, herunder BlackRock og Fidelity, samt krypto-fokuserede firmaer som Grayscale, har indgivet ansøgninger om spot Bitcoin ETF’er.

USAs Securities and Exchange Commission (SEC) gennemgår i øjeblikket otte til ti ansøgninger om nye spot bitcoin-produkter, selvom detaljer om timingen for beslutninger stadig er uklare.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button