Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Südkoreanischer Ripple Börsenbetreiber zu acht Jahren Haft verurteilt: Krypto Betrug und die harte Hand der Justiz

CME steigt auf und sichert sich den zweiten Platz im Bitcoin-Futures-Handel

En ikke navngiven Ripple børsoperatør blev dømt til otte års fængsel af en domstol. Han blev fundet skyldig i at have underslået omkring 4,6 milliarder koreanske won (ca. 3,3 millioner USD).

Denne beslutning understreger Sydkoreas hårde handling mod krypto-svindel og afspejler den stigende retlige kontrol med sektoren.

## Hvordan den sydkoreanske Ripplebørsoperatør bedrog sydkoreanske borgere

Ifølge en lokal medierapport var Hr. A siden 2015 en central figur på det sydkoreanske kryptomarked. Han udnyttede sin rolle til at bedrage investorer ved at love at købe Ripple XRP-tokens til undermarkedskurser.

I 2015 overtalte han en anden person til at give ham 200 millioner won (ca. 145.947 USD) ved at love at købe XRP til en pris, der lå omkring 20 procent under den normale kurs. I 2017 modtog han 2,35 millioner XRP fra en anden investor og lovede høje afkast, som aldrig blev realiseret.

Desuden begik gerningsmanden direkte tyveri. Ved at vildlede fik han oplysninger om en anden persons kryptopung. Derefter konverterede han 4 millioner XRP til Bitcoin og overførte dem til en Bitcoin-konto i sin søns navn, hvilket resulterede i et tab på 3,5 milliarder won (ca. 2,5 millioner USD).

Beslutningen fra appeldomstolen om at reducere straffen fra de oprindeligt pålagte 12 år afspejler hans delvise godtgørelse over for et af ofrene. Dommeren understregede dog handlingernes alvor og hans åbenlyse uvidenhed om de juridiske konsekvenser. Dommeren sagde:

> “Den tiltalte har vist ingen anger. Han har også groft misbrugt loven, så han skal straffes strengt.”

Derudover manipulerede den tiltalte processen. Han bad om udsættelse af dommen og bad om mere tid til at kompensere ofrene, men udnyttede disse muligheder til at flygte fra retfærdigheden. Hans flugtforsøg endte med hans anholdelse efter to år.

Denne sag finder sted i lyset af et voksende kryptomarked i Sydkorea, som forventes at generere indtægter på 2,2 milliarder USD inden 2028.

### Sydkoreas kryptoindtægter. Kilde: Statista

Da markedet ekspanderer, stiger også hyppigheden af kryptorelaterede forbrydelser, hvilket resulterer i en stærk regulatorisk reaktion. I april 2024 annoncerede Sydkorea oprettelsen af en ny efterforskningsenhed som svar på den stigende kompleksitet af forbrydelser med virtuelle aktiver.

Dette specialiserede team, stationeret hos anklagemyndigheden i det sydlige distrikt i Seoul, omfatter eksperter inden for retshåndhævelse, finans og efterretningstjenester.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Opdag de seneste Ripple News og opdateringer

Exit mobile version