Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Tether Marktkapitalisierung erreicht 100 Milliarden Dollar und übertrifft BP und Shopify

Elon Musks Cousin unter den ersten Solana-Investoren: Experte verrät

## USDT når 100 milliarder dollar i markeds kapitalisering

USDT fra Tether har nået endnu en milepæl ved at overskride en markeds kapitalisering på 100 milliarder dollar. Den 4. marts nåede Tether (USDT) kortvarigt 100 milliarder dollar-marken, med en imponerende vækst på 9 % siden årets begyndelse, ifølge data fra CoinGecko.

Til sammenligning har USDT en føring på mere end 71 milliarder dollar i markeds kapitalisering i forhold til sin nærmeste konkurrent, USD Coin (USDC), udstedt af Circle, som også har set vækst i år. Det skal dog bemærkes, at andre datakilder, såsom CoinMarketCap, endnu ikke har vist Tethers markeds kapitalisering på 100 milliarder dollar.

## Tethers markeds kapitalisering på niveau med britisk olie-gigant BP

Med en markeds kapitalisering, der matcher den britiske olie- og gasgigant BP og ligger let over E-handelstjernen Shopify, er Tether blevet en vigtig aktør på krypto markedet. Den stablecoin, der er knyttet til værdien af den amerikanske dollar, er ifølge Tethers officielle hjemmeside tilgængelig på 14 forskellige blockchains og protokoller. I øjeblikket er den den tredjestørste krypto valuta efter markeds kapitaliseringen, kun overgået af Bitcoin og Ether.

Tether er blevet et vigtigt aktiv for krypto-handlende, der søger stabilitet på det volatile marked. Dets rolle som en blockchain-baseret mulighed har styrket dens position og tiltrukket en betydelig brugerbase. De seneste måneder har krypto markedet samlet set oplevet en opsving med en samlet markeds kapitalisering på over 2 billioner dollar. Især Bitcoin har oplevet en prisstigning på 50 % og nåede dermed et niveau, der ikke er set i to år.

## Tether kontrovers

Til trods for succesen er der stadig bekymringer i krypto verdenen angående kvaliteten af de aktiver, der understøtter USDT. Som reaktion har Tether truffet skridt for at reducere eksponeringen mod risikofyldte aktiver. I slutningen af 2022 forpligtede virksomheden sig til ikke længere at låne midler ud fra sine reserver inden udgangen af 2023.

Dette mål blev dog ikke fuldt ud opnået, da Tether stadig havde 4,8 milliarder dollar i lån i sine bøger ved udgangen af 2023. Virksomheden hævder, at disse lån er fuldt sikrede og har lovet at eliminere dem fuldt ud i 2024. Interessant er det, at mere end 50 % af de aktuelle udstedte USDT er baseret på Tron blockchain.

En nylig rapport fra De Forenede Nationer fremhævede Trons popularitet inden for cyber svindel og hvidvaskning af penge i Sydøstasien. Tether har afvist disse påstande og fremhævet sit samarbejde med retshåndhævelsesmyndighederne og tokens sporbarhed.

Som reaktion på UN’s rapport sagde Tether, at dets samarbejde med globale retshåndhævelsesmyndigheder, herunder Justitsministeriet (DOJ), FBI og United States Secret Service, har ført til enestående overvågningsmuligheder, der overstiger de traditionelle banksystemer.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Exit mobile version