Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

US-Regierung könnte Bitfinex-Hackopfern helfen: Staatliche Entschädigung möglich

Bitcoin Price Prediction as MicroStrategy Buys an Additional 155 BTC – Can BTC Reach $40,000 Soon?

Bitfinex og US-regeringen kan samarbejde om at kompensere ofre for 2016-hacket

Bitfinex kan komme i betragtning til statens kompensation for det hack, der skete i 2016, hvor 119.756 Bitcoin gik tabt. Ifølge retsdokumenter i sagen mod Ilya Lichtenstein og Heather Morgan er US-regeringen ikke klar over andre parter, der kunne komme i betragtning til kompensation ud over Bitfinex.

Efter hackangrebet i 2016 fordelt Bitfinex tabet på sine kunder og kompenserede dem selv. Selvom regeringen var tilfreds med disse bestræbelser, kan den muligvis også bistå for en sikkerheds skyld.

Bitfinex handlede hurtigt

Det amerikanske lovgivningssystem, herunder Victim Rights Act og Mandatory Victim Restitution Act, sikrer ofrene retten til fuldstændig og rettidig kompensation for deres tab. I tilfælde af finansiel kriminalitet forpligter sidstnævnte lovgivning desuden gerningsmændene til at erstatte ofrene for tab og relaterede omkostninger.

Efter hackangrebet i august 2016 “delte” Bitfinex tabet ved at reducere alle kunders konti med ca. 36% og udstede en ny krypto-token, BFX, for at dække kundernes tab.

BFX-ejere havde mulighed for at sælge tokens på markedet eller til Bitfinex til en fast kurs på 1 USD pr. token. Godkendte investorer kunne også bytte deres tokens til aktier i moderselskabet iFinex til samme kurs.

Alle BFX blev indløst inden for otte måneder. Kunder, der valgte at få iFinex-aktier i bytte for deres BFX, fik yderligere nye tokens kaldet Recovery Right Tokens, som også kan indløses til en pris på 1 USD, når de stjålne midler returneres. Der er pt. ca. 30 millioner RRT i omløb.

Ifølge anmodningen er iFinex enig i at indløse tokens, hvis de får tilbagebetalt pengene.

Ofre kan fortsat have håb

Selvom Bitfinex hidtil har gjort store anstrengelser for at kompensere deres kunder, påpeger US-regeringen nu:

“Der er potentielt tusindvis af VICTIM VCE [Bitfinex]-kontoindehavere, hvis konti mistede værdi som følge af dette hack i 2016.”

Regeringen foreslår oprettelse af en hjemmeside, hvor personer, der føler sig som ofre i sagen, kan få information og selv rapportere ind.

I februar 2022 udstedte det amerikanske Justitsministerium arrestordre mod Ilya Lichtenstein og Heather Morgan og beslaglagde kryptovaluta for 3,6 mia. USD. Senere erkendte de to hovedmistænkte skyld som en del af en aftale.

Department of Homeland Security beslaglagde i juli 2023 312.219,71 USD i kontanter og 6.917 Bitcoin Cash i forbindelse med sagen. Disse midler blev fordelt blandt RRT-ejerne på en pro rata-basis.

Værdien af de stjålne Bitcoin fra Bitfinex ved tidspunktet for angrebet var 72 mio. USD. I dag er disse kryptoaktiver nu endda 7,5 mia. USD værd.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Exit mobile version