Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Ethena investiert Millionen in tokenisierte US-Staatsanleihen: BlackRock und andere buhlen um Reservenzuteilung

BlackRock BUIDL

## BlackRocks BUIDL og andre byder på Ethenas reserveallokation

Ethenas USDe-emittent planlægger at investere en del af deres reserver i tokeniserede amerikanske statsobligationer. Dette træk følger en stigende tendens blandt flere DeFi-protokoller, der vælger at investere en del af deres reserver i tokeniserede Real-World Assets (RWA) på grund af disse aktivers relative stabilitet og muligheden for direkte investering på kæden.

Ifølge en governance-meddelelse fra den 16. juli agter Ethena at yde 235 millioner dollars i USDT-stabile mønter fra deres sikkerhedsaktiver og 45 millioner dollars fra deres reservefond til RWA-produkter. Flere fonde har allerede ansøgt om en del af denne tildeling, herunder BlackRock og Securitize-tokenfonden BUIDL, der begge har anmodet om en tildeling i deres fonde hos Ethena.

Selvom BUIDL kun blev lanceret for mindre end fem måneder siden, har det på grund af dets samarbejde med BlackRock udviklet sig til det dominerende RWA-projekt og kontrollerer nu over 28 % af markedet med et forvaltet aktiver til en værdi af over 500 millioner dollars. Der er dog konkurrence fra fonde som Steakhouse Financial, der har indsendt deres ansøgning til Ethena Reserve Fund og foreslår en allokeringsplan på Steakhouse USDC på Morpho Blue.

Andre protokoller planlægger også at indsende deres forslag, herunder Mountain Protocol, der snart vil indsende deres forslag. RWA-investeringer vinder momentum blandt DeFi-protokoller, og dette skridt fra Ethena er blot et eksempel på denne tendens.

## DeFi-protokoller omfavner RWA-investeringer

Ethenas beslutning om at investere i tokeniserede RWAs er et eksempel på den voksende tendens blandt DeFi-protokoller til at inkludere sådanne aktiver i deres investeringsporteføljer. Andre projekter som MakerDAO og Arbitrum DAO har tidligere annonceret lignende investeringsinitiativer i tokeniserede statsobligationer og andre realaktiver.

Dette har ført til en betydelig vækst inden for tokeniserede statsobligationer med en AUM på over 1,8 milliarder dollars, hvilket markerer en væsentlig stigning fra blot 100 millioner dollars i starten af 2023. Denne aktivklasse tiltrækker interesse fra både krypto- og traditionelle finansielle institutioner og betragtes som en bro mellem DeFi og traditionelle finansielle produkter. Med markedets fortsatte udvikling og interesse for RWA-investeringer forventes det at være det næste store skridt for kryptorummets vækst.

Exit mobile version