Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Stigning i phishing-e-mails: Crypto-brugere advares om svindel fra Patreon platformen

Bitcoin bei 34.000 $ ist wahrscheinlich der beste Kauf, den du im Moment tätigen kannst

Crypto-platform Patreon ramt af phishing-bølge

Crypto-brugere har rejst bekymringer om en bølge af phishing-e-mails med crypto-temaet indhold, der stammer fra det populære indholdsoprettelsesplatform Patreon.

Ifølge rapporter på sociale medieplatforme som X og Reddit, opretter svindlere brugeres e-mailadresser til Patreon-konti og bruger derefter disse konti til at sende skadelige e-mails, der promoverer falske crypto-projekter.

De første rapporter om disse phishing-forsøg kom frem den 23. januar, hvor berørte brugere delte deres erfaringer med at modtage falske airdrop-tilbud fra Patreon-skabere, der udgiver sig for at være kendte cryptocurrencies som Chainlink (LINK) og Solana (SOL).

“PatreonSupport, hvornår har du tænkt dig at gøre noget ved disse crypto-svindlere, der opretter konti med andre menneskers e-mails og spammer dem?” skrev en bruger.

Patreon hævder at have adresseret problemet

I respons til en crypto-bruger, anerkendte Patreon Support problemet, og hævdede at det var blevet løst. Platformen forklarede, at episoden involverede en kombination af e-mail-verifikationsproblemer og opfølgning fra en crypto-konto, der falsk hævdede at være en Patreon-skaber. De forsikrede brugere om, at påvirkede konti blev håndteret, og situationen var blevet rettet.

Alligevel rapporterede flere brugere på X om at modtage svindel-e-mails, selv efter den påståede løsning. “Jeg har slettet 6 Patreon-e-mails i dag, alle sammen om en ‘Manta’-airdrop,” sagde Reddit-brugeren “PhaseEquivalent3529” den 28. januar. En anden bruger, “fdlowe,” udviste skepsis om effektiviteten af de yderligere beskyttelser implementeret af Patreon.

Phishing-svindel fortsætter med at udgøre en betydelig trussel mod crypto-fællesskabet. Ifølge blockchain-sikkerhedsplatformen Scam Sniffer faldt over 324.000 cryptocurrency-brugere offer for phishing-svindel i 2023, hvilket resulterede i et samlet tab på 295 millioner dollars.

På trods af de hyppige og sofistikerede svindelnumre rettet mod crypto-brugere er det afgørende, at enkeltpersoner forbliver opmærksomme og vedtager bedste praksisser for at beskytte deres aktiver og personlige oplysninger. Verificering af e-mails legitimitet, forsigtighed ved mistænkelige anmodninger og anvendelse af to-faktor-autentificering er blandt de anbefalede foranstaltninger til at beskytte mod phishing-angreb.

2023 ser tilbagegang i hacking-hændelser

På trods af et tab på omkring 2 milliarder dollars i crypto-tyverier, så 2023 en let tilbagegang i hacking-hændelser, der rettede sig mod kryptobranchen. Ifølge en nylig rapport fra De.FI, en fremtrædende web3-sikkerhedsfirma kendt for sin REKT-database, lykkedes det hackere at plyndre 2 milliarder dollars i digitale aktiver i løbet af året. Det markerer det første fald i hacking-hændelser inden for crypto siden 2021.

REKT-databasen rangerer de mest ødelæggende crypto-hacks, der spænder fra den historiske overtrædelse af Ronin-netværket i 2022, hvor hackere plyndrede over 600 millioner dollars i crypto, til det nylige angreb på Mixin-netværket, der resulterede i et udbytte på cirka 200 millioner dollars.

“Dette kumulative beløb af stjålne midler, spredt over flere hændelser, fremhæver de vedvarende sårbarheder og udfordringer inden for DeFi-økosystemet,” erklærede De.FI i sin rapport.

“2023 fungerede som et bevis på både de vedvarende sårbarheder og de fremskridt, der er blevet gjort for at tackle dem, på trods af den dæmpede interesse i rummet i første halvår af året på grund af det igangværende bjørnemarked.”

Bliv opdateret om Cardano News

Find Chainlink News og opdateringer her

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Exit mobile version