Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

US Securities and Exchange Commission Sues Masterminds Behind $1.9 Billion Crypto Fraud Scheme

Galaxy rechnet mit einem enormen Bitcoin-Preisanstieg von 74 % im Post-ETF-Debütjahr

En afsløring af HyperFund, en krypto-kvindesvindel

Den amerikanske Securities and Exchange Commission (SEC) har opkrævet to bagmænd bag det 1,9 milliarder dollar kryptosvindel-investeringsselskab, HyperFund.

Regulatoren har tiltalt den australske blockchain-iværksætter Sam Lee og HyperFund-promoteren Brenda Chunga for deres involvering i pyramidens spil.

HyperFund, der blev lanceret i juni 2020, hævdede at være et projekt dedikeret til at skabe et DeFi-økosystem for kryptomarkedets deltagere.

Ponzi Svindelteknik
Fra juni 2020 til maj 2022 tilbød HyperFund medlemskabspakker, der lovede eksorbitante passive afkast, afledt af HyperFunds kryptominingoperationer.

Imidlertid havde fonden ingen reel indtægtskilde udover midler, der blev modtaget fra investorer, og var ikke involveret i nogen storskala kryptomining, til trods for påstandene.

Den implementerede også et pyramidspillignende henvisningssystem til at belønne eksisterende medlemmer for at rekruttere nye investorer, noterede sagen.

Uden nogen åbenlys lovlig indtægtskilde blev investorudtrækningerne betalt med nye investorindskud, tilføjede regulatoren.

“Hikeboreånden gravede en verden af svindel ud”

“Sådan som det hævdes i vores klage, tiltrak Lee og Chunga investorer med tiltrækningen af overskud fra krypto-aktiver-minedrift. Men det eneste, som HyperFund udgravede, var dets investorer’ lommer,” siger Gurbir Grewal, chef for SEC’s håndhævelsesafdeling.

Kriminelle anklager
Derudover tiltalte et stort jury for Maryland-distriktet de to ledere for at begå værdipapirer og svindel med elektronisk kommunikation.

Derudover anklagede justitsministeriet mandag en tredje person – Rodney Burton – for at være involveret i HyperFunds falske promoveringer.

Tidligere i denne måned blev Burton anholdt i Florida for sin rolle i et udspekuleret cryptocurrency-investeringscenario.

Nicole M. Argentieri fra justitsdepartementets kriminelle division understregede anstrengelserne fra myndighedernes side for at afsløre sofistikerede kryptosvindler.

Hvis de bliver dømt, vil Lee og Burton stå over for en maksimal strafferamme på fem års fængsel. Chunga derimod erklærede sig skyldig i mandags i en anklage om sammensværgelse om at begå værdipapirer og svindel med elektronisk kommunikation. Hun vil afsone en maksimal straf på fem år i fængsel.

HyperFunds kryptopyramidespil drev forskellige online investeringsvirksomheder under mærker som HyperVerse, HyperCapital og HyperTech.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Exit mobile version