Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Blockchain-baserede private lån oplever kraftig stigning – private låneudbydere tiltrækker virksomheder i stort antal.

Langfristige Bitcoin-Inhaber bleiben trotz Rallye entschlossen, das Angebot erreicht neue ATH

Blockchain-baseret privat kredit: En stigning i popularitet

More companies are turning to blockchain-based private credit as they seek financing amid increasing interest rates, leading to a significant surge in this sector.

Ifølge RWA.xyz, en platform der sporer gæld, er aktive private lån gennem digitale ledgere steget med 55% siden begyndelsen af 2023 og har nået cirka $408 millioner den 28. november.

Selvom dette beløb er lavere end topniveauet på næsten $1,5 milliarder, der blev nået i juni året før, repræsenterer det stadig en betydelig genrejsning. Dog skal det bemærkes, at dette beløb kun udgør en brøkdel af det traditionelle marked for privat kredit på $1,6 billioner.

En af de vigtigste fordele ved blockchain-baseret privat kredit er potentialet for lavere låneomkostninger. Mens rentesatser kan variere afhængigt af den specifikke aftale, opkræver nogle blockchain-protokoller mindre end 10%, sammenlignet med de tocifrede renter, som traditionelle udbydere søger i det nuværende markedsmiljø. Agost Makszin, medstifter af Lendary (Asia) Capital, en alternativ investeringsgruppe, udtalte: “Øget gennemsigtighed og likvidationsmekanismer on-chain har reduceret lånerisikoen.”

## Traditionel privat kredit står overfor kritik for at være uigennemsigtig

Traditionel privat kredit har mødt kritik for at være for uigennemsigtig, med bekymringer rejst af branchens aktører som Pimco og Den Europæiske Centralbank. Ikke desto mindre har denne sektor oplevet betydelig vækst siden 2015 og har leveret lån til mindre virksomheder, opkøbsfinansiering, ejendom og infrastrukturprojekter. Investorer søger i stigende grad eksponering inden for denne aktivklasse.

I den blockchain-baserede version af privat kredit faciliterer protokoller som Centrifuge, Maple Finance, og Goldfinch pooling eller adgang til investorfonde. Disse protokoller anvender typisk Ethereum (ETH) blockchain og stablecoins som USD Coin (USDC), der er knyttet til dollaren. Låntagere kan få adgang til midler gennem smarte kontrakter, som koder vilkårene for lånet.

For at styrke investorernes tillid kan protokoller strukturere lånene eller stille sikkerhed i form af virkelige aktiver. RWA.xyz-data fremhæver, at forbruger-, auto- og fintech-sektorerne udgør flertallet af aktive lån efter værdi, efterfulgt af ejendom, carbonprojekter og krypto-handel. “Vi vil forsøge at udnytte det faktum, at vi bruger blockchain og smarte kontrakter til at administrere vores lån, fjerne omkostninger og finansiere lån hurtigere for at opnå en konkurrencefordel,” udtalte Maple Finances medstifter, Sidney Powell.

Maple Finance, en af de blockchain-baserede låneplatforme, stod over for udfordringer under sidste års nedgang på kryptomarkedet. Alligevel er branchen ved at komme sig, og det samlede decentrale udlån når omkring $22 milliarder år til dato, selvom det stadig ligger under rekordhøje $54 milliarder i april 2022.

## Kryptoindustrien står over for bankhindringer

Trods lindringen står den digitale aktiv-industri over for vanskeligheder såsom begrænset adgang til banktjenester på grund af bekymringer over krypto’s involvering i ulovlige aktiviteter. Skift mellem tokens og fiat-valuta er også kompliceret, og den traditionelle finanssektor er skeptisk over for digitale ledgere og potentielle sikkerhedsrisici.

Desuden hæmmer manglen på et kreditvurderingssystem i det krypto-lånemarked en omfattende forståelse af risici.

Ikke desto mindre er aktiviteten stigende i blockchain-baseret privat kredit. Maple Finance og AQRU muliggjorde, at Intero Capital Solutions LLC kunne få adgang til $3 millioner i stablecoins fra en blockchain-baseret kreditpool. På samme måde leverede Goldfinch sit første kaldbare lån på $1,35 millioner i stablecoins til det Singapore-baserede fintech-firma Fazz. Kaldbare lån giver långiverne mulighed for at kræve tilbagebetaling af hovedstolen med regelmæssige mellemrum.

Hold dig informeret med Ethereum News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Exit mobile version