Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Centralbank i Nigeria godkender lancering af stabilcoin i samarbejde med bank- og fintechsektor

Bitcoin (BTC)-Anstieg um 74 Prozent? Galaxy liefert Prognose für erstes Jahr nach Spot-ETF-Einführung

The Central Bank of Nigeria (CBN) har givet tilladelse til Africa Stablecoin Consortium (ASC) til at lancere cNGN stablecoin i deres regulatoriske sandbox.

Stablecoin er planlagt til introduktion den 27. februar 2024, og Africa Stablecoin Consortium, et samarbejde mellem nigerianske banker og fintech-operatører, meddelte dette i et blogindlæg fredag.

Konsortiet detaljerede, at cNGN stablecoin overholder de regulatoriske krav og standarder, der er fastlagt af CBN, det nigerianske Securities and Exchange Commission (SEC) og Nigerian Financial Intelligence Unit (NFIU).

Konsortiet understregede sit engagement i at samarbejde med myndighederne for at sikre overholdelse, forbrugerbeskyttelse og gennemsigtighed i hele projektet.

Det skal bemærkes, at cNGN stablecoin er designet til at supplere, ikke erstatte, eNaira, som blev introduceret af CBN med bredere kapaciteter.

Africa Stablecoin Consortium vil håndtere cNGN stablecoin, som i øjeblikket er interoperabel med strategiske blockchain-netværk som Bantu og BNB Smart Chain.

Fremtidige planer inkluderer at udvide dens kompatibilitet til at omfatte alle større blockchain-net.

### cNGN vil være fastsat 1:1 til nigeriansk naira

cNGN stablecoin er fastsat 1:1 til den nigerianske naira, landets fiat-valuta, med dets værdi understøttet af reserver holdt i udpegede kommercielle banker.

Dets primære formål er at udfylde kløften mellem den nigerianske naira og digitale valutaer på det globale marked ved at udnytte blockchain-teknologi.

En af de vigtigste fordele ved cNGN stablecoin er dets potentiale til at lette pengeoverførsler fra nigerianere i udlandet til deres familier inden for landet.

Ved at udnytte blockchain-teknologi muliggør stablecoin hurtigere og mere omkostningseffektive overførsler, eliminerer behovet for lange ventetider forbundet med traditionelle pengeoverførselsprocesser og reducerer dyre transaktionsgebyrer.

I modsætning til eNaira, centralbankens digitale valuta, er cNGN stablecoin bygget på offentlige blockchains såsom Bantu, Polygon, Ethereum, BNB Smart Chain og Tron.

Dette muliggør interoperabilitet med forskellige offentlige blockchains, hvilket letter globale overførsler og udvider dens anvendelighed på internationalt plan.

Med erkendelse af den voksende globale efterspørgsel og adoption af kryptovalutaer har CBN givet udtryk for ønske om, at det nigerianske finansielle system skal understøtte og omfavne blockchain-teknologi.

I en rundskrivelse udsendt til banker den 22. december ophævede centralbanken begrænsninger for nigerianske banker, der letter cryptocurrency-transaktioner, hvilket signalerer et mere favorabelt reguleringsmiljø for kryptoindustrien.

Nigeria har oplevet betydelig adoption af kryptovaluta, kun overgået af Indien, drevet af befolkningens ønske om at beskytte sig mod den svækkende lokale valuta.

Den nigerianske naira er faldet med næsten 49% i år, hvilket har fået beboere til at søge kryptoaktiver som en værdibutik.

En nylig undersøgelse har afsløret, at Nigeria er den mest krypto-kyndige nation foran USA og europæiske lande.

Ifølge undersøgelsen var 99% fuldt bevidste om kryptovalutaer, mens 70% forstod værdien, driften og grundlaget for blockchain-teknologi.

Hold dig informeret med Ethereum News

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Exit mobile version