AltcoinsCardanoDeFiDogecoinEthereum

Millioner stjålet fra DeFi platform i hack – men hacker lider tab i stedet

Decentralized finance (DeFi) platform Raft har været offer for et hack, der har resulteret i tabet af cirka 3,3 millioner dollars i Ethereum (ETH).

Angriberens forsøg på at profitere af røveriet kan dog være slået fejl, da de selv led et tab.

On-chain data afslører, at hackeren drænede 1.577 ETH fra Raft og sendte derefter 1.570 ETH til en brændeadresse, hvilket effektivt ødelagde størstedelen af de stjålne aktiver.

Kun 7 ETH forblev i angriberens besiddelse.

Før angrebet havde hackerens adresse modtaget 18 ETH gennem brug af en krypto-mixer service kaldet Tornado Cash formentlig for at finansiere transaktionerne.

Efter at have udført overførslerne og betalt de tilhørende blockchain-gebyrer, efterlod angriberens kryptotegnebog sig med kun 14 ETH, hvilket resulterede i et samlet tab på 4 ETH.

Efter hændelsen havde Rafts R dollar-peggede stablecoin en markant nedgang.

Den faldt fra en oprindelig værdi på 1 dollar til 50%, men kom senere tilbage til omkring 70 cents ifølge Coinmarketcap-data.

David Garai, medstifter af Raft, bekræftede angrebet i et opslag på det sociale medieplatform X (tidligere Twitter).

Garai forklarede, at eksploatøren udstedte R-token, som derefter blev solgt for at dræne likviditet fra automated market makers. Samtidig blev der trukket sikkerhed tilbage fra Raft.

“I Raft har der været en eksploitsituation, hvor eksploatøren udstedte R (som derefter blev solgt for at dræne AMM-likviditet), og formåede også at trække sikkerheden tilbage på samme tid.
Vi undersøger – der kommer snart en post mortem,” skrev Garai.

I et forsøg på at begrænse virkningen på brugerne udtalte Garai, at de bruger det protokolejede sDAI i Peg Stability Module til at kompensere berørte personer.

Top  Base leverede en skuffende lancering om sommeren, men Layer 2 oplevede en kraftig vækst - et kig ind i tilbuddet.

Raft fungerer som en DeFi-udlånsplatform og udsteder den R-peggede stablecoin, der er sikret med flydende staking-ether (ETH) derivater såsom Lidos stETH. Brugere har mulighed for at udstede R-tokens ved at låse ETH-derivater op.

Poloniex Wallet Drained of $114 Million

Rafts hack markerede andet større kryptohack på samme dag. Tidligere havde en angriber drænet cirka 114 millioner dollars i digitale aktiver fra den centraliserede børs Poloniex.

Angriberen brugte to tegnebøger og sendte stjålne midler i rækkefølge, før de udskiftede dem til USD-coin (USDC) ved hjælp af Metamask udskiftningsfunktionen.

Efter offentliggørelsen af ​​hacket meddelte virksomhedens kundesupport på X, at tegnebogen i mellemtiden er blevet deaktiveret.

De seneste hændelser kommer, da hacks og svindel fortsætter med at plage kryptoindustrien.

Ifølge en rapport fra blockchain-sikkerhedsplatformen Immunefi var der 76 hack på krypto- og Web3-projekter og virksomheder i 3. kvartal 2023, en betydelig stigning i forhold til de 30 hack, der blev rapporteret i samme periode i 2022.

I alt er der tabt cirka 332 millioner dollars til forskellige eksperter, hacks og svindel i september, hvilket markerer en rekordmåned for kryptorøverier.

Hold dig informeret med Ethereum News

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button