Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Millioner stjålet fra DeFi platform i hack – men hacker lider tab i stedet

Galaxy rechnet mit einem enormen Bitcoin-Preisanstieg von 74 % im Post-ETF-Debütjahr

Decentralized finance (DeFi) platform Raft har været offer for et hack, der har resulteret i tabet af cirka 3,3 millioner dollars i Ethereum (ETH).

Angriberens forsøg på at profitere af røveriet kan dog være slået fejl, da de selv led et tab.

On-chain data afslører, at hackeren drænede 1.577 ETH fra Raft og sendte derefter 1.570 ETH til en brændeadresse, hvilket effektivt ødelagde størstedelen af de stjålne aktiver.

Kun 7 ETH forblev i angriberens besiddelse.

Før angrebet havde hackerens adresse modtaget 18 ETH gennem brug af en krypto-mixer service kaldet Tornado Cash formentlig for at finansiere transaktionerne.

Efter at have udført overførslerne og betalt de tilhørende blockchain-gebyrer, efterlod angriberens kryptotegnebog sig med kun 14 ETH, hvilket resulterede i et samlet tab på 4 ETH.

Efter hændelsen havde Rafts R dollar-peggede stablecoin en markant nedgang.

Den faldt fra en oprindelig værdi på 1 dollar til 50%, men kom senere tilbage til omkring 70 cents ifølge Coinmarketcap-data.

David Garai, medstifter af Raft, bekræftede angrebet i et opslag på det sociale medieplatform X (tidligere Twitter).

Garai forklarede, at eksploatøren udstedte R-token, som derefter blev solgt for at dræne likviditet fra automated market makers. Samtidig blev der trukket sikkerhed tilbage fra Raft.

“I Raft har der været en eksploitsituation, hvor eksploatøren udstedte R (som derefter blev solgt for at dræne AMM-likviditet), og formåede også at trække sikkerheden tilbage på samme tid.
Vi undersøger – der kommer snart en post mortem,” skrev Garai.

I et forsøg på at begrænse virkningen på brugerne udtalte Garai, at de bruger det protokolejede sDAI i Peg Stability Module til at kompensere berørte personer.

Raft fungerer som en DeFi-udlånsplatform og udsteder den R-peggede stablecoin, der er sikret med flydende staking-ether (ETH) derivater såsom Lidos stETH. Brugere har mulighed for at udstede R-tokens ved at låse ETH-derivater op.

Poloniex Wallet Drained of $114 Million

Rafts hack markerede andet større kryptohack på samme dag. Tidligere havde en angriber drænet cirka 114 millioner dollars i digitale aktiver fra den centraliserede børs Poloniex.

Angriberen brugte to tegnebøger og sendte stjålne midler i rækkefølge, før de udskiftede dem til USD-coin (USDC) ved hjælp af Metamask udskiftningsfunktionen.

Efter offentliggørelsen af ​​hacket meddelte virksomhedens kundesupport på X, at tegnebogen i mellemtiden er blevet deaktiveret.

De seneste hændelser kommer, da hacks og svindel fortsætter med at plage kryptoindustrien.

Ifølge en rapport fra blockchain-sikkerhedsplatformen Immunefi var der 76 hack på krypto- og Web3-projekter og virksomheder i 3. kvartal 2023, en betydelig stigning i forhold til de 30 hack, der blev rapporteret i samme periode i 2022.

I alt er der tabt cirka 332 millioner dollars til forskellige eksperter, hacks og svindel i september, hvilket markerer en rekordmåned for kryptorøverier.

Hold dig informeret med Ethereum News

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Exit mobile version