Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Moody’s advarer om teknologiske risici ved stigende tokeniserede fonde

Krypto-Expertin erklärt, ob sich der Einstieg jetzt lohnt

Moody’s advarer om tech-risici ved stigende tokeniserede fonde

Moody’s Investor Services, en kreditvurderings- og forskningsudbyder, har fremhævet de iboende tech-risici forbundet med voksende tokeniserede fonde. Ifølge Moody’s DeFi og Digital Assets ekspertteam er der behov for yderligere ekspertise i håndteringen af tokeniserede fonde, da tech-udbyderne ofte har en begrænset track record, hvilket øger risikoen for betalingsafbrydelser i tilfælde af konkurs eller teknologisk svigt.

Derudover er der også potentiale for eksponering af fondens sikkerhedsstillelse over for volatiliteten af andre digitale aktiver som stablecoins. Det blev yderligere påpeget, at offentlige blockchains, som nogle tokeniserede fonde anvender, er udsat for tech-risici, cyberangreb og governance-udfordringer. En robust kontraktsgennemgangsproces er ifølge rapporten gavnlig for at imødegå potentielle tech- og cyberangreb.

Moody’s forskning understregede også behovet for ekspertise inden for områder som tokenudstedelse og tilbagekaldelse, vedligeholdelse af on-chain investorregistre og whitelisting af tegnebøger i overensstemmelse med KYC og AML-regler.

Analysen fra kreditvurderingsbureauet har observeret den hastigt voksende adoption af tokeniserede fonde, hvilket signalerer et uudnyttet markedspotentiale. Rapporten tilskrev væksten til fonde, der investerer i statsobligationer. Derudover oversteg den samlede værdi af tokeniserede fonde, der er investeret i statsobligationer og udstedt på offentlige blockchains ifølge Dune Analytics Tokenization Report 2023 de 800 millioner dollars, en tredobling af væksten i 2023.

“Tokeniserede fondes potentielle anvendelser strækker sig ud over blot at forbedre aktivlikviditeten,” skrev eksperterne. “Disse fonde har en række andre mulige funktioner, herunder at fungere som sikkerhed.”

I november 2023 indgik JPMorgan og Apollo partnerskab med flere blockchain-firmaer for at udforske fondens tokenisering til håndtering af omfattende klientporteføljer. I oktober debuterede den ledende schweiziske kapitalforvaltningsbank UBS sin første live pilot af en tokeniseret penge-markedsfond på Ethereum blockchain i Singapore.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Exit mobile version