Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Solana stiger med 8,7 % og bliver den 4. største kryptovaluta – kan den nå 1.000 US-Dollar?

Aufwärtstrend von Bitcoin hält an – drei Gründe warum er noch nicht zu Ende ist

Solana (SOL) præsterede en bemærkelsesværdig stigning på 8,7 % fredag og nåede næsten 182 US dollars, det højeste niveau siden maj. SOL bevæger sig dermed op som en af de bedste kryptokurver på markedet og har endda overgået Binance Coin (BNB) som den fjerdestørste kryptovaluta efter markedsværdi, omend kun for en kort periode.

Den aktuelle markedsværdi for Solana ligger på 84,4 milliarder dollars, kun en smule under BNB, der ligger på 84,5 milliarder dollars med en pris på 580 dollars. Hvis Solanas opadgående trend fortsætter, er det sandsynligt, at Solana snart vil etablere sig som den fjerdestørste kryptovaluta på lang sigt.

Denne værdistigning sker på et tidspunkt, hvor diskussionen om, hvilken kryptovaluta der vil få en ETF-debut næst, tager fart. Mange investorer sætter deres penge på Solana, mens andre ser XRP som den næste kandidat.

### Hvornår kommer Solana-ETF’en?

Med lanceringen af Ether-ETF’er i USA venter kryptomarkedet nu spændt på at opleve den næste æra af kryptoaccept i mainstream. Som flere digitale aktiver få godkendt ETF’er, bliver kryptoområdet mere reguleret. Financial Times fremhæver, at Solanas native token, der er baseret på blockchain af samme navn, er favoritten til den næste ETF i rækken.

Dette blockchain-netværk kan håndtere de store betalingsvolumener, som den traditionelle finansverden ofte behandler, og bliver hyldet som en hurtigere og billigere alternativ til Ethereum. FT påpeger også, at Solana for to år siden var kendt mere for sine hyppige nedbrud og støtten fra Sam Bankman-Fried.

Nu oplever altcoinet imidlertid en renæssance og tiltrækker interesse fra to forskellige grupper. På den ene side er der memecoin-handlere: Da SOL-netværket kan håndtere enorme handelsvolumener til ekstremt lave priser, er det det foretrukne sted for lancering af nye memetokens, der fokuserer på hunde, andre dyr eller parodier af politiske personligheder. Nogle af de mest handlede tokens i de seneste uger var baseret på skæbnerne af Kamala Harris og Joe Biden.

På den anden side bruges denne blockchain også til tokenisering af reelle aktiver som amerikanske statsobligationer, af nøjagtig de samme grunde. I denne uge lancerede Hamilton Lane, en investeringsforvalter med en formue på over 920 milliarder dollars, en privat kreditfond på Solana-blockchainen.

### Kan Solana nå 1.000 dollars?

Siden nedturen på kryptobørsen FTX i november 2022, der såede tvivl om, hvor længe Solana overhovedet ville eksistere, har SOL oplevet et af de største comebacks i finanshistorien.

Ifølge kryptoanalytiker Ali Martinez er der ingen tegn på opbremsning for Solana, da nye rekorder sandsynligvis er lige om hjørnet. Martinez, en velkendt trader, tweetede, at SOL-prisen gentager sine historiske mønstre. Han forklarede, at Solanas nuværende prisdiagram ligner det fra juli 2021, hvor Solana begyndte en stor rally.

I det delte diagram fra Martinez kan vi se, at Solana før denne rally blev handlet til cirka 34 dollars. I dagene efter indtrådte det i en af de størstedel bullishmarkeder i historien og nåede op på 195 dollars. Prisen steg på det tidspunkt med næsten 500 %.

Hold dig informeret med Ethereum News

Opdag de seneste Ripple News og opdateringer

Exit mobile version