Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Hvorfor den australske centralbank prioriterer en Wholesale CBDC frem for en Retail CBDC

Die australische Zentralbank priorisiert CBDC für den Großhandel

Reserve Bank of Australia Foretrækker Wholesale CBDC over Retail

## RBA Könnte Haltung zur Retail-CBDC Überdenken

Australian Central Bank har besluttet at give forrang til en Wholesale Central Bank Digital Currency (CBDC), da dens økonomiske fordele overstiger dem for en detailversion. Assistant Governor Brad Jones annoncerede lanceringen af ​​Project Acacia, Reserve Bank of Australia (RBA) og finansministeriets treårige arbejdsplan for digital valuta.

### Projekt Acacia Fokuserer på Wholesale-CBDC

Ifølge en rapport fra Reuters vil Project Acacia fokusere på at forbedre effektiviteten, gennemsigtigheden og modstandsdygtigheden af ​​wholesale-markeder. Projektet, der også involverer branchens deltagelse, sigter mod at opnå dette gennem tokeniserede penge og nyafviklingsinfrastruktur. Jones udtalte, at de senere faser af projektet vil involvere samarbejde mellem RBA og regionale centralbanker.

Jones antydede, at både RBA og finansministeriet stadig kunne overveje en detail-CBDC. Han bekræftede planer om en opfølgende rapport om emnet i 2027. Assistant Governor forklarede, at hvis der skulle træffes en beslutning om at indføre en detail-CBDC, ville den endelige beslutning blive truffet af den australske regering.

### Skepsis overfor Detail-CBDC’en

Rapporten citerer imidlertid den ledende RBA-manager, der angiveligt nedtoner muligheden for godkendelse af en detail-CBDC.

“Vores vurdering er, at de potentielle fordele ved en detail-CBDC i øjeblikket synes at være beskedne eller usikre i forhold til de udfordringer, den ville bringe med sig,” sagde Jones.

Ifølge Atlantic Council, en amerikansk tænketank, tester Australien lige nu digitale versioner af deres respektive Fiat-valutaer, ligesom 44 andre lande. Kun tre lande—Jamaika, Nigeria og Bahamas—har indført CBDC’er. Af de resterende 87 lande, der følges af Atlantic Council, er 20 i udviklingsfasen, mens 39 stadig er på forskningsniveau.

Exit mobile version