Finanzen

Schweizer wCBDC-Pilotprojekt um zwei Jahre verlängert: Ein äußerst erfolgreicher Schritt

Schweizer wCBDC-Verlängerung
Die Schweizerische Nationalbank har forlænget sit pilotprojekt med en digital centralbankvaluta (wCBDC) i yderligere to år. Projektet blev beskrevet som “meget vellykket” af den schweiziske centralbank, som nu planlægger at involvere flere finansielle institutioner i pilotprojektet. Derudover planlægger de at inkludere en bredere vifte af transaktioner i deres portefølje.

Det første år af SNB’s wCBDC-pilotprojekt blev lanceret sidste år. Medlemmer af SIX Digital Exchange (SDX) inklusive UBS, Kantonalbank, Basler Kantonalbank, Banque Cantonale Vaudoise, Hypothekarbank Lenzburg og Commerzbank var de første deltagere i projektet.

Pilotprojektet med wCBDC i Schweiziske francs skulle oprindeligt afsluttes den 30. juni i år før forlængelsen blev annonceret. Indtil videre er der blevet afviklet 1 milliard CHF i tokenaktiver inden for SDX, herunder den seneste digitale AAA-obligation på 200 mio. CHF, udstedt i samarbejde med International Bank for Reconstruction and Development (IBRD), verdensbankens kreditor.

En ambitiøs projekt
Kritikere betragtede allerede for flere år siden den digitale pilotvaluta fra SNB (Central Bank Digital Currency, CBDC) som et meget ambitiøst projekt. Selv centralbankens cheføkonom, Carlos Lenz, havde tidligere sat spørgsmålstegn ved blockchain-teknologiens egnethed som platform til CBDC.

Schweizerische Bankiervereinigung (SBVg) kritiserede derefter den schweiziske centralbanks tøvende holdning til at implementere den nye teknologi. Bankgruppen advarede om, at SNB’s passivitet kunne bremse digitaliseringen af økonomien og bremse implementeringen af moderne betalingsmidler. Alt dette kunne true landets konkurrenceevne i den globale finansverden.

Ikke desto mindre fortsatte SNB med at arbejde på Helvetia wCBDC-projektet, indtil det sidste år blev introduceret under SDX som et afviklingsmekanisme for digitale obligationer.

Projekt Helvetia: Mål og centrale udfordringer
“Jeg mener, at det er vigtigt for os at forblive førende inden for finansiel innovation,” sagde SNB-præsident Thomas Jordan i et interview med Bloomberg. Overgangen til projektet Helvetia III er forankret i SNB’s to målsætninger:

  • Fremme af finansiel stabilitet ved at eliminere kreditrisikoen og mindske likviditetsrisikoen ved afvikling.
  • Styrkelse af centralbankpengenes rolle inden for penge- systemet.
Top  Udenlandske banker slutter sig til Kinas digitale centralbankvaluta, e-CNY - Standard Chartered først, nu HSBC og Hang Seng Bank

Jordan pegede dog også på to store udfordringer ved den nuværende form af projektet, herunder:

  • Administrationen afhænger af en tredjepartsplatform inden for rammerne af et offentligt-privat partnerskab.
  • Mulig fragmentering af centralbankpenge.

Centralbankchefen forklarede, at de i øjeblikket undersøger integrationen af SNB i det Schweiziske RTGS-system (Real Time Gross Settlement) for at løse disse problemer.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button