Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Tencent deltager i Mbridge-pilotfase med CBDC-understøttelse

Tencent testet Anwendungsfälle für Handelsabrechnungen mit Digital Yuan und Mbridge

Tencent deltog i Mbridge-pilotfasen med CBDC-support

Tencent, et af de største kinesiske teknologikonglomerater, har deltaget i pilottesten for Mbridge, det grænseoverskridende afviklingssystem baseret på digital centralbankvaluta (CBDC). På den kinesiske side af disse tests har Tencent undersøgt muligheden for at bruge den digitale Yuan, Kinas CBDC, til betalingsafvikling.

Før lanceringen af Minimum Viable Product (MVP) fra Mbridge, deltog Tencent gennem Tenpay Global, dets arm for grænseoverskridende betalinger, i afviklingen af E-handelsexport med Mbridge-spor og den digitale Yuan.

Bank of Thailand, Centralbanken for De Forenede Arabiske Emirater, Folkets Bank of China (PBOC), Hongkongs Valutabehør (HKMA) og den seneste tilføjelse, Centralbanken i Saudi-Arabien, er alle involveret i Mbridge. Mens andre lande har mulighed for at forbinde deres realtidsbetalingsystemer, har Kina allerede forbundet sin CBDC med det decentrale netværk. Dette gør det muligt at afvikle betalinger med den digitale Yuan.

Tencent var også et af de første virksomheder, der deltog i pilotprojektet for den digitale Yuan, hvilket signalerer virksomhedens stærke interesse i at deltage i disse initiativer. Wechat, en besked-app ejet af Tencent, begyndte også i marts 2023 at understøtte betalinger med den digitale Yuan og åbnede dørene for over 1,2 milliarder brugere for at kunne foretage detailbetalinger med den digitale Yuan.

Desuden var den private bank Webank, som Tencent ejer, en af de første private institutioner, der deltog i pilotprojekterne efter de kinesiske statsbanker.

Mens Bank for International Settlements (BIS) er involveret i Mbridge-projektet, har de decentrale funktioner ved systemet bekymret observatører fra vestlige lande. Disse har forudset dets brug til at omgå potentielle økonomiske sanktioner, der kunne pålægges gennem traditionelle afviklingssystemer som SWIFT.

Exit mobile version