Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

5 grunde til at spot-Bitcoin-ETF ikke levede op til forventningerne

Das Bitcoin-Portfolio von MicroStrategy steigt auf über 5 Milliarden US-Dollar, während BTC bei 34.000 US-Dollar stabil bleibt

Kortvarigt har lanceringen af Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) ikke opfyldt markedets forventninger til vurderingen af de fleste aktiver. Faktisk viste godkendelsen sig at være et “køb rygtet, sælg nyheder” begivenhed, hvor Bitcoin (BTC) kortvarigt testede 49.000-dollar-niveauet igen, før det korregerede sig på grund af en kapitaludstrømning på over 80 milliarder dollars.

I et X (tidligere Twitter) indlæg den 15. januar skitserede den reformerede hedgefondschef og forvalter af Bitcoin Opportunity Fund, James Lavish, fem indsigt om, hvorfor lanceringen af spot-Bitcoin-ETF’en ikke levede op til forventningerne. En væsentlig del af hans vurdering fokuserede på Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

### Mangel på “God Candle” øjeblik
Ifølge Lavish kunne fraværet af en betydelig kapitalindsprøjtning og det forventede “God Candle” øjeblik have bidraget til, at lanceringen af Bitcoin-ETF’en som helhed blev opfattet som skuffende. Han påpegede, at manglen på dette øjeblik ikke havde udløst en kapitaltilstrømning.

### År lang rabat på GBTC-aktier
Lavish understregede, at en betydelig del af de oprindelige ejere af Grayscale Bitcoin Trust i årevis havde holdt aktier med en rabat i forhold til den faktiske Bitcoin på New York Stock Exchange (NYSE). Disse ejere ventede længe på at konvertere GBTC til en spot-ETF og forventede muligheden for at sælge deres aktier til fuld markedspris.

### Salgspres
Samtidig påpegede forvalteren, at størstedelen af handelsvolumen i GBTC omkring ETF-introduktionen stammede fra salg og ikke køb. De oprindelige ejere, der ventede på konverteringen, solgte sandsynligvis deres aktier for at opnå fuld værdi.

### Rolle af autoriserede deltagere
Da introduktionen af ETF’en i starten var præget af salg, rettede Lavish sin opmærksomhed mod rollen af de autoriserede deltagere (AP’er) i denne proces. AP’er, der handler på vegne af ETF-managerne som BlackRock Inc. (NYSE: BLK), køber og sælger for at skabe en attraktiv investeringssikkerhed. Derefter opretter eller tager de ETF-aktier tilbage for at tilpasse det forvaltede aktivum til ETF’ens markedspris.

### Skift til andre ETF’er
Ifølge Lavish tror han, at sælgere af GBTC-aktier, frustreret over den længe eksisterende rabat i forhold til Bitcoin, sandsynligvis vendte sig og i stedet købte andre ETF’er. Dette skift kunne være på grund af utilfredshed med GBTC og ønsket om at flytte midler til billigere investeringsmuligheder.

Til sidst bemærkede han, at nogle ETF’er, undtagen Invesco og Valkyrie, var vellykkede, selvom kryptomarkedet ikke direkte oplevede virkningerne af produktet. Han konkluderede, at disse ETF’ers succes skyldes, at købere nu holder en formue, der præcist afspejler den mængde Bitcoin, den repræsenterer, i stedet for at handle med en betydelig mer- eller rabat i forhold til den underliggende BTC-pris.

Bidraget “Hedgefondschef opregner 5 grunde til, at Bitcoin-ETF’en ikke levede op til forventningerne” optrådte først på Coinphony.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Exit mobile version