Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Aktiekurser falder på trods af stigende inflation – find ud af hvad der sker på markedet

Aktien New York: Gemeinsame Richtung fehlt nach starkem Vortag

## Aktiemarkedet lukker med blandet resultater

Aktiemarkedet oplevede en blandet dag tirsdag, hvor Dow Jones-indekset lukkede 0,51 procent lavere på 18.127,07 punkter. Trods en stigning i forbrugerpriserne i februar, som viste en overraskende inflation i forhold til måneden før, forventes det, at de amerikanske indeks vil fortsætte deres rekordjagt. S&P 500 var allerede tæt på sit højeste niveau dagen før.

### Stigninger for 3M og olieselskaber

Aktierne fra 3M toppede Dow Jones-indekset midtvejs på ugen med en stigning på 3,8 procent. Teknologivirksomheden havde allerede tirsdag imponeret investorerne med meddelelsen om en chefudskiftning. Takket være den seneste opsving er aktierne på vej til at rette op på faldet siden den skuffende prognose i januar.

De stigende oliepriser gavnede også aktierne i de store olie- og gaskoncerner: Chevron og ExxonMobil steg henholdsvis 1,8 og 1,7 procent.

### Nvidia falder, mens Intel daler

På den anden side viste Nvidia’s opsving fra dagen før sig ikke at være bæredygtigt: Med et fald på 1,6 procent var aktierne blandt de største tabere på Nasdaq 100. Ikke desto mindre har de gennemgået en usædvanlig rekordjagt: Siden oktober 2022 er aktiekursen for den KI-drevne processoreproducent næsten blevet tidoblet. I markedsværdi kom Nvidia til sidst tættere på børs-sværvægten Apple. Toppen af virksomhedslisten fortsættes af softwaregiganten Microsoft.

Dow’s bund, Intel, oplevede et kursfald på 3,6 procent. Efter det amerikanske børslukketid tirsdag blev det offentliggjort, at det amerikanske forsvarsministerium trak tilbage planer om milliardstøtte til chipproducenten.

Kilde: dpa-AFX

Exit mobile version