AltcoinsKrypto News

Argentinas undersøgelse af krypto-projektet Worldcoin og dets privatlivspraksis skaber kontrovers

Argentinaundersøger Worldcoin-projektets behandling af personlige data

Argentina er nu også på listen over jurisdiktioner, der undersøger det nyopstartede AI-møder-crypto-projekt Worldcoin og dets privatlivspraksis, der har vakt endeløse kontroverser.

Den argentinske myndighed for adgang til offentlig information (AAIP) offentliggjorde en meddelelse den 8. august om, at den vil foretage en undersøgelse af Worldcoin Foundatinos behandling af personlige data i Argentina.

“Undersøgelsen vil nøje analysere processerne og praksis i forbindelse med indsamling, opbevaring og brug af personoplysninger for at identificere mulige virkninger på de rettigheder, der anerkendes i loven”, udtaler meddelelsen.

Den argentinske myndighed undersøger Worldcoin-projektet for dets indsamling, opbevaring og brug af kundedata for at sikre, at det overholder sikkerheds- og privatanpristringsreglerne.

Worldcoin-projektet, der blev startet af OpenAI-stifter Sam Altman, bruger orbs til at scanne menneskers øjne mod en digital ID og muligvis nogle kryptovalutaer, afhængigt af det land, de bor i.

Den 2. august blev Kenya det første land, der suspenderede Worldcoin’s aktiviteter, og regeringen igangsatte en flerstrenget undersøgelse af projektets praksis.

Borgerne har rettigheder

Myndigheden understreger, at deres borgere, når de giver personlige oplysninger, har ret til “klare og tilgængelige oplysninger”, især med hensyn til følsomme oplysninger som biometriske data.

“AAIP har kanaler til at modtage klager over overtrædelser af adgangs-, rettelses- og sletningsretten for personoplysninger,” udtaler meddelelsen.

Sagen har fået “offentlighedens opmærksomhed i de seneste uger” på grund af scanning af øjnene på talrige argentinere mod økonomisk kompensation i forskellige dele af landet, herunder Buenos Aires, Córdoba, Mendoza og Rio Negro.

I meddelelsen kræves det, at kryptoprojekter som Worldcoin først registrerer sig hos AAIP, giver oplysninger om projektets politik for databehandling og angiver, hvad de kræver følsomme data til, og hvad behandlingstiden er.

Top  Richter lässt Anklage gegen Ripple fallen, doch XRP-Preis fällt um 4 %

“Eksempler som dette gør det nødvendigt at styrke det nuværende retsgrundlag for beskyttelse af persondata, som AAIP gentagne gange har fremhævet i nationale og internationale fora.”

Worldcoin møder øget opmærksomhed

Projektet har fået opmærksomhed blandt brugere globalt, med mere end 2 millioner konti, der blev registreret inden for øjeblikke efter lanceringen.

Den franske nationale kommission for informatik og frihed samt Tysklands bayerske statskontor for tilsyn med databeskyttelse har iværksat undersøgelser af Worldcoin-projektets praksis for indsamling af data. Det britiske informationstilsynskontor har også annonceret en undersøgelse af projektet.

Derudover har Vitalik Buterin, medstifteren af Ethereum, for nylig rejst bekymringer og understreget, at de problemer om privatliv og moral, der er blevet udtrykt om projektet, kunne være berettigede, men at projektets “proof of personhood” kunne medføre store risici, hvis det ikke bliver løst.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button