Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

BaFin Mitarbeiter betont die Notwendigkeit einer globalen Regulierung von Kryptowährungen trotz Fortschritten in der EU

Deutsche Regulierungsbehörde fordert globale Krypto-Regeln für alle

Progress i regulering af kryptomarkedet i EU

Europæiske Union (EU) har taget betydelige skridt i retning af at regulere kryptomarkedet med vedtagelsen af Markets in Crypto-Assets (MiCA) forordningen. Til trods for dette mener en ledende medarbejder hos Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin), at der stadig er behov for global regulering.

I en blogpost fra den 18. september fremhævede Rupert Schäfer, Executive Director for Strategi, Politik og Styring hos BaFin, vigtigheden af en enhedlig global regulering af kryptoindustrien.

Med eksemplet omkring kryptobørsen FTX sammenlignede Schäfer de regulerende myndigheder med flyveledelsen, og “nogle krypto-assets og decentraliserede finansielle projekter” med ikke-identificerbare flyvende objekter.

Schäfer anerkendte de fremskridt, der er opnået i forhold til reguleringen af kryptomarkedet gennem vedtagelsen af MiCA-forordningen i EU, anbefalingerne fra Financial Stability Board og International Association of Securities Commissions samt den nye internationale tilsynsstandard fra Basel Committee on Banking Supervision for behandling af krypto-investeringer.

Han påpegede dog også de uoverensstemmelser, der stadig eksisterer på globalt niveau. Der er stadig plads til undtagelser fra global regulering:

“Nu skal de fælles principper implementeres konsekvent og ensartet på verdensplan. Der må ikke være blinde pletter på radaren; de globale regler bør også gælde for finanscentre i nicheområder.”

Denne holdning blev for nylig også understreget af den indiske premierminister Narendra Modi, der opfordrede til globalt samarbejde om udarbejdelsen af kryptoreguleringer blandt G20-medlemslandene.

I Tyskland og flere andre europæiske markeder ledte krypto- og blockchain-sektoren i første halvdel af 2023 an i forhold til investeringer blandt fintech-virksomhederne.

Denne artikel er baseret på eksisterende oplysninger og kræver ikke yderligere informationer.

Exit mobile version