AltcoinsKrypto News

Bankruptcy Judge Refuses to Determine if CEL Token Should Be Classified as a Security

En retssag afviser afgørelse om CEL-tokens klassifikation

En konkursdommer har afvist at fastslå, om CEL, den indfødte token for Celsius, skal klassificeres som en værdipapir. Dette sker som følge af den igangværende retssag mellem Ripple Labs og den amerikanske Securities and Exchange Commission (SEC).

En større ordre af CEL-tokens, Otis Davis, havde tidligere bedt dommeren om at “anerkende den retspraksis, der er blevet fastlagt i Ripple/XRP-sagen” for at etablere en separat komité for CEL-tokenholdere.

Dommer Martin Glenn, chefdommer for konkursretten i USA, afviste imidlertid Davis’ anmodning, blandt andre, fredag.

I sin beslutning præciserede han, at rettens afgørelse ikke udgjorde en endelig konklusion om, hvorvidt kryptotokens eller transaktioner involverende disse skal betragtes som værdipapirer i henhold til føderale værdipapirlovgivning.

Afgørelsen forbeholdt eksplicit retten til både SEC og komitéen at udfordre eventuelle transaktioner involverende kryptotokens.

“Intet i anmodningerne, denne afgørelse eller der annonceres under høringen udgør en afgørelse i henhold til føderal værdipapirlovgivning om, hvorvidt kryptotokens eller transaktioner involverende kryptotokens er værdipapirer,” sagde dommeren.

Den juridiske tvist mellem SEC og Ripple begyndte i 2020, da myndigheden beskyldte Ripple for ulovligt at have rejst 1,3 milliarder dollars gennem salget af XRP under påstand om, at det var en uregistreret værdipapir.

Sidste måned faldt en amerikansk domstol til fordel for Ripple i den pågående retssag, der blev anlagt af SEC, idet det blev fastslået, at salg af XRP på børser i sig selv ikke udgør en investeringsaftale.

Dommen, der blev afsagt af dommer Analisa Torres fra den amerikanske distriktsdomstol for den sydlige del af New York, fastslog, at “tilbud og salg af XRP på digitale aktivbørser ikke udgjorde tilbud og salg af investeringsaftaler”.

Top  Internationale Operation afslører online-betrug med ny kryptocurrency: Seks østrigere arresteret

Hun fastslog imidlertid også, at andre direkte salg af XRP til institutionelle investorer kvalificerede sig som værdipapirer og gav dermed en delvis sejr til SEC.

Denne afgørelse har sidenhen været henvist til i andre retssager, herunder en separat sag, der involverer Terraform Labs.

Eksaminator hævder, at Celsius overvurderede CEL-tokens pris for at tilgodese ledere

Shoba Pillay, en retsudpeget eksaminator, der undersøgte Celsius’ håndtering af CEL-tokens og marketingstrategi, sagde tidligere i år, at virksomhedens forretningsmodel “afveg markant” fra det, den fortalte kunderne.

Hun hævdede endda, at Celsius “på en selvstændig basis har været insolvent siden starten” og at kryptoudlåneren brugte CEL som midtpunkt for en ordning til at berige ledere på kunders bekostning.

Ifølge undersøgelsen brugte Celsius mindst 558 millioner dollars på at købe CEL-tokens på åbne markeder, hvilket førte til, at tokens-prisen steg med over 14.000% siden midten af 2020.

Den overvurderede pris tilgodeså virksomhedens topledere, herunder CEO Alex Mashinsky og medstifter Daniel Leon, der solgte CEL for mindst 68,7 millioner dollars og 9,74 millioner dollars mellem 2018 og 2022, henholdsvis.

“Celsius forsøgte ofte at beskytte CEL mod prisfald, som det tilskrev Mr. Mashinskys salg af store mængder af hans personlige CEL-holdninger. Som et resultat af Mr. Mashinskys salg øgede Celsius ofte størrelsen af sine hvilende ordrer for at købe al den CEL, som Mr. Mashinsky og hans andre selskaber solgte,” lyder det i en erklæring.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button