AltcoinsKrypto News

Binance Overvejer At Forlade Den Russiske Marked På Baggrund Af Vestlige Sanktioner

Binance overvejer at trække sig fuldstændigt ud af det russiske marked på baggrund af stigende vestlige sanktioner mod landet. En talsperson for Binance oplyste mandag til The Wall Street Journal, at Binance undersøger alle muligheder, herunder en fuldstændig tilbagetrækning fra Rusland.

Beslutningen kommer i kølvandet på øget opmærksomhed omkring børsen for dens påståede involvering i at lette overførsler til og fra russiske banker, der er på sanktionslisten.

Sidste uge blev det afsløret, at verdens største kryptobørs tilbød sine kunder muligheden for at bruge fem sanktionerede russiske banker, herunder Rosbank og Tinkoff Bank, til behandling af betalinger ved peer-to-peer-transaktioner. Efter afsløringen meddelte Binance, at de har afsluttet deres samarbejde med de fem russiske banker under sanktioner på børsens peer-to-peer-service for rubelfondsoverførsler.

Binance har ikke umiddelbart reageret på en anmodning om kommentar.

Også Bybit og OKX, to andre prominente kryptobørser, har fulgt trop ved at udelukke specifikke russiske banker fra deres liste over betalingsmuligheder på deres peer-to-peer-platforme.

Imens underskrev den russiske præsident Vladimir Putin i juli officielt en lov, der vil indføre en digital version af landets nationale valuta og give lovmæssig myndighed til Bank of Russia, landets centralbank, til at fungere som platformoperatør for den digitale rubel.

Binance’s voksende juridiske problemer

På det seneste har Binance været involveret i juridiske kampe med regulatorer fra forskellige lande.

I USA har børsen haft problemer med både Commodity and Futures Trading Commission (CFTC) og Securities and Exchange Commission (SEC), der begge har indgivet retssager mod børsen og dens CEO, Changpeng Zhao.

I juni sagsøgte SEC Binance og dets CEO for deres “skamløse manglende respekt for de føderale værdipapirlove” og afslørede 13 anklager mod platformen, herunder drift af en uregistreret børs.

Top  EU's Mica-regulering: En game-changer for kryptomarkedet?

Agenturet beskyldte Binance for at bryde loven ved at tilbyde uregistrerede værdipapirer til offentligheden, herunder dets BNB-token og BUSD-stablecoin.

Andre anklager mod Binance fra SEC inkluderer virksomhedens manglende registrering som mægler samt manglende registrering som børs.

Ligeledes beskylder CFTC Binance for bevidst at hjælpe amerikanske kunder med at omgå restriktioner for kryptohandel, der er pålagt af selskabets amerikanske afdeling.

Der har også været rygter om en potentiel tiltale fra USAs justitsministerium mod Zhao og Binance for mulige overtrædelser af love mod hvidvaskning af penge.

Som svar på den igangværende undersøgelse har flere topposter i Binance angiveligt sagt op. General Counsel Hon Ng, Chief Strategy Officer Patrick Hillmann og SVP for Compliance Steven Christie samt den tidligere IRS-agent Matthew Price har alle forladt virksomheden.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button