AltcoinsKrypto News

Binance står over for kritik for angiveligt at have bidraget til overførsler til og fra russiske banker på sanktionslisten

Binance under beskydning for at lette transaktioner med russiske banker på sanktionslisten

Binance står over for kritik for sin påståede involvering i at lette transaktioner til og fra russiske banker på sanktionslisten.

Ifølge en rapport fra The Wall Street Journal tilbød verdens største kryptobørs sine kunder muligheden for at bruge fem sanktionerede russiske banker, herunder Rosbank og Tinkoff Bank, til behandling af betalinger i peer-to-peer-transaktioner.

Binance Angels, selvudpegede repræsentanter for børsen, informerede angiveligt brugerne via Telegram om, at børsen ikke pålagde handelsgrænser for russiske klienter.

En talsperson for Binance har dog benægtet enhver forbindelse til russiske banker eller deltagelse i peer-to-peer-programmet.

Talspersonen præciserede, at Binance overholder globale sanktionsregler og håndhæver sanktioner mod sorte-listede enkeltpersoner, organisationer, enheder og lande, og nægter dem adgang til Binance-platformen.

Peer-to-peer-transaktioner involverer den direkte køb og salg af kryptocurrency mellem enkeltpersoner og omgår børsens pool af aktiver eller markedsaktører.

Ifølge den russiske centralbank foretog russerne omkring $428 millioner om måneden i peer-to-peer-transaktioner mellem oktober og marts.

Binance står over for stigende reguleringsmæssige hindringer

Binance’s påståede forsøg på at omgå vestlige sanktioner, der er indført mod Rusland, lægger sig til den voksende liste af anklager mod børsen.

Børsen har været involveret i juridiske stridigheder i USA og andre jurisdiktioner, hvor Commodity and Futures Trading Commission (CFTC) og Securities and Exchange Commission (SEC) begge har indgivet søgsmål mod børsen og dens administrerende direktør, Changpeng Zhao.

Tilbage i juni sagsøgte SEC Binance og dets administrerende direktør for deres “åbenlyse ligegyldighed over for de føderale værdipapirlove” og afslørede 13 anklager mod platformen, herunder drift af en uregistreret børs.

Top  Hvor langt kan Bitcoin Kursen falde i de kommende dage?

Agenturet anklagede Binance for at bryde loven ved at tilbyde uregistrerede værdipapirer til offentligheden, herunder sin BNB-token og BUSD-stablecoin.

Andre anklager mod Binance fra SEC inkluderede virksomhedens manglende registrering som mægler samt manglende registrering som børs.

På samme måde anklager CFTC Binance for bevidst at hjælpe amerikanske kunder med at omgå begrænsninger for kryptohandel, der er pålagt af virksomhedens amerikanske datterselskab.

Der har også været rygter om en potentielt sigtelse fra det amerikanske justitsministerium mod Zhao og Binance for mulige overtrædelser af anti-hvidvaskningslovene.

Som reaktion på den igangværende undersøgelse har flere øverste Binance-ledere angiveligt sagt deres stillinger op.

General Counsel Hon Ng, Chief Strategy Officer Patrick Hillmann og SVP for Compliance Steven Christie samt tidligere IRS-agent Matthew Price har alle forladt virksomheden.

Det er værd at bemærke, at Binance Labs, børsens ventureselskab, trods reguleringsmæssig gennemsigtighed er forblevet en aktiv investor i kryptobranchen.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button