Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Bitcoin – Den digitale guldmine: Sådan bliver Bitcoin et sjældent aktiv

Das digitale Gold – Was macht Bitcoin wertvoll?

Bitcoin – digitalt guld med begrænset udbud

Bitcoin bliver af entusiaster jævnligt omtalt som det digitale guld. Dette skyldes blandt andet, at Bitcoin har et begrænset udbud. Ligesom med det fysiske ædelmetal bliver denne kryptovaluta også “minet”. Dog er skovlene og hakkerne i dette tilfælde udskiftet med store computere, som løser matematiske opgaver.

Bitcoin – et sjældent aktiv

Dens sjældenhed eller begrænsede udbud er også en af kryptovalutaens største fordele. Bitcoin blockchain var det første som formåede at skabe knaphed digitalt på imponerende vis. Mange investorer tror på en simpel regel: Hvis udbuddet er begrænset og efterspørgslen stiger, bør Bitcoin-kursen også stige. Men selvom størstedelen af interessen på kryptomarkedet fokuserer på priserne, er det ikke det Bitcoin oprindeligt handlede om.

Teknologisk tillid

Den anonyme Bitcoin-skabers, Satoshi Nakamoto, oprindelige mål var at skabe tillid digitalt uden centraliserede myndigheder. Der er ingen myndighed, bank eller chef der kan manipulere netværket. Derfor er det svært at manipulere eller hacke netværket. Bitcoin’s sikkerhed er baseret på en kombination af kryptografiske procedurer og den decentraliserede karakter af blockchain-teknologien. Dette gør Bitcoin til en sikker og pålidelig platform i mange menneskers øjne for udveksling af værdier. Dette bidrager også til projektets værdi.

Hvordan får Bitcoin værdi?

Værdien af en aktiv tilskrives ofte af eksterne faktorer. Lad os tage guld som eksempel: Det skinner, det glimter, det er smukt at se på. Det anvendes i nogle tilfælde også i legeringer, men den faktiske nytteværdi er begrænset. Alligevel anser mange det som værdifuldt og som en sikker måde at opbevare formue på. Nok mennesker tror på, at det er værdifuldt.

Det er meget ens for Bitcoin: Der er mange mennesker, der tror på værdien af denne kryptovaluta. Om det skyldes en ideologisk overbevisning om decentralisering eller simpel spekulation er underordnet.

Mislykket

Opdag de seneste Bitcoin News her

Exit mobile version