BitcoinKrypto News

Bitcoin-Dominans og Fear and Greed Index: Hvad bestemmer prisen på Bitcoin?

Bitcoin-dominans

Erstens er Bitcoin-prisdominans en vigtig faktor for investorer og handlende på kryptomarkedet. Hvorfor er det vigtigt? Det giver et omfattende billede af markedsadfærd og stemningen på markedet. Bitcoin-dominans beregnes som følgende:

BitcoinMarketCap÷TotalCryptoMarketCapitalizationBitcoinMarketCap÷TotalCryptoMarketCapitalization × 100
På tidspunktet for denne artikel er Bitcoin’s markedspris på 713.511.739.457 $ og den samlede markedspris på 1.445.013.363.876 $.

Bitcoin-dominans = (713.511.739.457 ÷ 1.445.013.363.876) × 100 = 49,38%

Dette betyder, at Bitcoin-dominans i øjeblikket er på 49,38%. Dette tal er vigtigt, da det påvirker stemningen på markedet, især når man tænker på altcoins (andre mønter/tokens, der ikke er Bitcoin).

Fear and Greed Index

Beregningen af Fear and Greed Index er ikke altid nøjagtig, da faktorer som Bitcoin-dominans, aktuel markedsvolatilitet, markedsstørrelse, sociale medieindlæg, undersøgelser, Google Trends og andre spiller en rolle. Disse faktorer tillægges en vis vægt, normalt i procent. Alle disse faktorer bidrager til, hvordan Fear and Greed Index beregnes. Indekset tager højde for de ovennævnte karakteristika for at skabe en indikator, der angiver, om det nuværende marked er i en frygt- eller grådighedsregion. Indgangene til indikatoren varierer, da forskellige virksomheder bruger forskellige skalaer til at repræsentere deres indikatorer. Den nedenstående skala er dog baseret på fire kategorier:

  • 0-24: Ekstrem frygt
  • 25-49: Frygt
  • 50-74: Grådighed
  • 75-100: Ekstrem grådighed

Aktuel Fear and Greed Index
Vi står i øjeblikket på 69, hvilket angiver grådighed. Bare sidste uge var vi på 68. Den stigende grådighed på det nuværende marked tyder på, at investorer ønsker at investere i altcoins med håbet om store afkast på deres investeringer på kort tid. Omvendt har de i tider med frygt tendens til at holde fast i det, de har, og undgå påståede risici. I sådanne tider er investorer forsigtige, undgår unødvendige risici og holder fast i deres formue. Det kan være en chance for andre. Også sociale medier spiller en vigtig rolle og påvirker nogle investorer.

Top  Binance Coin på randen af en afgørende beslutning: Yderligere korrektion kan betyde betydeligt dybere kurser. Kan BNB redde sig?

Et kig på Bitcoin’s angst og grådighedsgraf viser, at forskellige faktorer har påvirket tendensen fra 2018 til i dag. Fear and Greed Index påvirkes direkte af de ovennævnte faktorer, og visse nyheder eller begivenheder kan påvirke markedets stemning. Lad os for eksempel se på den ekstreme frygt i april 2020 under COVID-19-pandemien. Efter den betydelige Bitcoin Bull-Run i 2021 var der et pludseligt fald, efterfulgt af en markant nedgang i Bitcoin-prisen på grund af Kinas forbud mod Bitcoin-minedrift. Den følgende graf viser Fear and Greed Index i Bitcoin-handel fra 2018 til 2023.

Krypto Fear and Greed Historisk Diagram

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button