Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Bitcoin-Dominanz steigt weiter: Experten prognostizieren zunehmende Dominanz des Bitcoin im Kryptoversum

Bitcoin-Dominanz zieht an: Darum dürfte Kryptowährung BTC weiter das Kryptoversum beherrschen

Kryptovalutaer har taget verden med storm siden skabelsen af Bitcoin for over et årti siden. Bitcoin, også kendt som Urcyberdevise, forbliver fortsat den førende digitale valuta trods konkurrencen fra tusindvis af andre kryptovalutaer, herunder Altcoins som Ethereum. En analytiker forudsiger endda, at Bitcoin’s dominans forventes at stige i fremtiden.

Bitcoin’s accept vokser, og dets dominans på markedet har ændret sig over årene. Med en markeds kapitalisering på 1,16 billioner dollars ligger Bitcoin langt foran Ethereum, den næststørste kryptovaluta med 357,8 milliarder dollars i markeds værdi.

### Krypto-Accept vokser

Bitcoin bevæger sig gradvist mod mainstream-accept på grund af nylige godkendelser af flere Bitcoin-Spot-ETF’er af den amerikanske centralbank. Men trods denne accept som investeringsmiddel har Bitcoin stadig lang vej til at blive anerkendt som et grænseoverskridende betalingsmiddel. Dog vokser området for Dezentrale Finanzen (DeFi), som er baseret på brugen af kryptovalutaer og blockchain-teknologi, og vinder stigende popularitet.

### Bitcoin Dominans Index

Bitcoin’s dominans kan aflæses ved Bitcoin Dominans Indekset, der viser Bitcoin’s markeds kapitalisering i forhold til den samlede markedsværdi af alle kryptovalutaer. Over årene har Bitcoin’s dominans ændret sig betydeligt, især under krypto-boomen i 2017, hvor antallet af Altcoins eksploderede og mindskede Bitcoin’s dominans betydeligt.

Bitcoin’s dominans faldt fra 88% i 2013 til 41% i 2017 og nåede et lavpunkt på 39% i 2021 og 2022. I 2023 steg Bitcoin’s dominans til 50%, hvilket indikerer en øget styrke i forhold til andre kryptovalutaer.

### Fremtiden for Bitcoin’s Dominans

Ifølge Fairlead Strategies forventes Bitcoin’s dominans at stige yderligere på lang sigt. En nylig stigning til næsten 56% i Bitcoin Dominans Indekset tyder på, at Bitcoin vil fortsætte med at dominere over andre kryptovalutaer i de kommende måneder. Drevet af øget accept og faktorer som godkendelse af Spot-ETF’er, har Bitcoin allerede oplevet en imponerende stigning i 2024. Fremtiden vil vise, om Bitcoin kan opretholde sin dominans og fortsætte med at vokse i forhold til andre kryptovalutaer.

Hold dig informeret med Ethereum News

Exit mobile version