Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Bitcoin erlebt Kryptoboom: Interesse steigt nach Vertrauenskrise

Darum haben Kryptowährungen jetzt großen Zulauf

Stigende interesse for Bitcoin og digitale Kryptowährungen

Efter et dyk i kryptomarkedet for to år siden befandt branchen sig i en tillidskrise. Nu stiger interessen for Bitcoin igen. Med Bitcoin’s stigning til over 35.000 dollars i den forgangne uge, er der for første gang i to år positive tegn for digitale kryptowährungen. Ifølge en undersøgelse foretaget af kryptoeksperten James Butterfield fra Coinshares, der blev offentliggjort på øen Jersey i Saint Helier, er der i øjeblikket mere efterspørgsel efter digitale kryptoprodukter end nogen sinde før.

Boom i digitale kryptoprodukter

Ifølge undersøgelsen har digitale investeringsprodukter haft indstrømning af 326 millioner dollars om ugen (ca. 306 millioner euro). Dette er det højeste beløb siden juli 2022. Den nye kryptoboom kan i stor grad tilskrives efterspørgslen efter den ældste kryptowährung, Bitcoin. Bitcoin alene tegner sig for 296 millioner dollars, hvilket udgør omkring 90 procent af indstrømningen.

15 år med Bitcoin

D. 31. oktober 2008 blev Bitcoin-Whitepaperet udgivet af en enkeltperson eller en gruppe under pseudonymet Satoshi Nakamoto. Kryptowährungen er baseret på blockchain-teknologi og betegnes som decentraliseret digital valuta, der blev skabt for at kunne betale på internettet uafhængigt af bankerne. Dette muliggør overførsel af ejendomsværdier til lave gebyrer i realtid, døgnet rundt.

Tidligere højdepunkter og kryptoskandaler

Bitcoin nåede sit hidtil højeste niveau d. 8. november 2021 med næsten 69.000 dollars. Inden for et år faldt kursen til omkring 16.000 dollars, blandt andet på grund af flere skandaler, herunder kollapset af kryptobørsen FTX. FTX-grundlæggeren Sam Bankman-Fried står over for en af de største bedragerisager i USA, hvor han skal stå ret i New York.

Optimisme på kryptobørser

I de seneste måneder har der imidlertid været konkrete tegn på, at traditionelle banker og finansielle investorer, såsom formueforvalteren Blackrock, udnytter muligheden og går ind i kryptomarkedet til favorable priser.

Der er især spekulation om den indførelse af en Bitcoin-spot-ETF i USA: en indeksfond, der afspejler den aktuelle kurs for kryptowährungen. På baggrund af dette var Bitcoin-kursen igen tæt på 35.000 dollars.

Kryptoekspert James Butterfield udtalte, at stigningen i kursen skyldes investorens stigende optimisme, da den amerikanske børstilsynsmyndighed, SEC, nærmer sig en beslutning. “Godkendelse af en børsnoteret Bitcoin-ETF er meget sandsynlig i de kommende måneder og vil repræsentere en regulatorisk milepæl for branchen.”

Opdag de seneste Bitcoin News her

Exit mobile version