Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Bitcoin-ETF Alternativen in Deutschland: Sicherheit, Risiko und Chancen – Was Sie als Anleger wissen sollten

Prognose für Bitcoin

En lang time er nu gået, efter at Bitcoin debuterede, og tiltrækningen af kryptovalutaen er intakt. Bitcoin har over denne periode set meget volatilitet, men er også blevet et globalt fænomen, som investorer og institutioner har kigget på med stor interesse.

På det seneste har USA godtage en række Bitcoin Spot Exchange Traded Funds (ETFs), som blev godkendt af SEC den 11. januar 2023. Denne beslutning markerede en stor milepæl for den amerikanske kryptomarkedsplads, specielt for professionelle investorer og institutuioner. Større forvaltere såsom BlackRock og Fidelity kunne nu få adgang til kryptomarkedet via disse ETFs.

På den anden side har privatinvestorer i Tyskland ikke nøjagtig samme adgang. BaFin har tidligere bekræftet, at Bitcoin-spot-ETF’er ikke er tilgængelige gennem deres markedssystem. Udenfor EU er enkelte lande dog begyndt at tilbyde bitcoin-ETF’er og -aktier. For eksempel har Bitcoin ETF’s i USA en overvejende anderledes afgiftsstruktur i forhold til Tysklands Bitcoin-ETN, som har en årlig omkostning på 2% af investeringen. Til sammenligning ligger afgifterne for US Bitcoin-ETF’er mellem 0,25% og 0,50%.

Udover ETF’er findes der andre investeringsprodukter, som kan eksponere holderne til Bitcoin. For eksempel har aktier, der er knyttet til kryptovaluta-miningsfirmaer, vist sig at hæve priserne, hver gang Bitcoin stiger. Der findes også aktier, der hænger sammen med blockchain-teknologi og digitale børser. Coinbase, en amerikansk digital børs, er et udmærket eksempel. De tjener penge når flere handler gennemføres, og mere handel sker når markedet er stærkt.

Dog bør man overveje, at de ovennævnte investeringer ikke følger præcis Bitcoins vækst eller formindskes lige så på en negativ dag. Selvom de kan være investeringer, som penge kan tjenes på i det lange løb, er der også en vis risiko knyttet til dem, som investorer skal tage højde for.

Det at investere i Bitcoin er klart en bedre mulighed, hvis man kun har en mindre mængde penge at investere. Ved at købe og beholde en lille mængde Bitcoin direkte, har man som investor stadig kontrol over egne aktiver uden at skulle bekymre sig om tredjemand. Men det at investere i Bitcoin gennem ETF’er eller aktier har bestemt sin egen retminehed. Ved at sidde på alt den viden og kontrol, som er blevet givet fra de nævnte muligheder, er man godt rustet til at gå videre med investeringsbeslutningerne på en mere informeret måde.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Exit mobile version