Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Bitcoin ETFs får greenlight fra den amerikanske børstilsynsmyndighed SEC: CEO Ripple’s kommentarer og kritik af amerikanske regulatorer.

Warum dieser 70-jährige Milliardär Bitcoin besitzen möchte

I et aktuelt interview med Fox Business udtalte Brad Garlinghouse, CEO for Ripple, at Bitcoin-børshandlede fonde (ETF’er) er blevet godkendt af den amerikanske børstilsynsmyndighed Securities and Exchange Commission (SEC).

Godkendelsen af disse ETF’er markerer et betydeligt skridt for kryptovalutamarkedet og giver investorer adgang til Bitcoin uden kompleksiteten ved direkte ejerskab. Garlinghouses udtalelser kommer på et tidspunkt, hvor Bitcoin ETF’er hurtigt vinder popularitet, og sølv er steget til den næststørste råvare-ETF i løbet af en uge efter deres lancering.

### Bitcoin ETF’er vinder traktion
Den 10. januar 2024 gav SEC grønt lys til 11 Spot Bitcoin ETF-ansøgninger, et skridt der af mange blev fejret som et afgørende skridt mod den generelle accept af kryptovaluta. Disse ETF’er giver investorer mulighed for at deltage i Bitcoin-markedet uden at skulle håndtere kryptografiske nøgler eller de komplekse detaljer ved at eje digitale aktiver.

Prisen på Bitcoin ligger i skrivende stund på 40.867 dollars, hvilket afspejler den stigende interesse og efterspørgsel fra investorer verden over efter digitale valutaer. Garlinghouse understreger betydningen af denne udvikling, især da Bitcoin ETF’er hurtigt er blevet en vigtig del af råvare-ETF-markedet, og guld stadig holder sin position som top-råvare-ETF med en værdi på omkring 95 milliarder dollars.

Han fremhævede også kryptoindustriens engagement i at overholde lovgivningsmæssige retningslinjer og påpegede, at de fleste aktører aktivt arbejder på at overholde lovgivningsmæssige rammer. Han påpeger, at lande som Japan, Storbritannien og Schweiz, alle med robuste økonomier, etablerer klare reguleringsrammer for at give vejledning og tilsyn med kryptovalutaer.

### Garlinghouses kritik af amerikanske reguleringsmyndigheder
Trods sin optimisme for kryptoindustriens fremtid har Garlinghouse ikke tøvet med at fremsætte kritik af de amerikanske reguleringsmyndigheder, især i forbindelse med godkendelsesprocessen for Bitcoin ETF’er. Dette er ikke første gang, han har rettet kritik mod reguleringsmyndighederne.

I oktober 2023 kritiserede Garlinghouse den tidligere SEC-formand Jay Clayton for hans tilgang til SEC’s lovgivning om kryptovaluta. Clayton udtalte: “Når du har statsmagt, bør du kun føre sager og vedtage regler, som du tror vil holde i retten.”

Garlinghouses udtalelser tyder på, at han er bekymret over, hvad han ser som regulatorisk overtrædelse og manglende overensstemmelse med offentlige interesser inden for det amerikanske reguleringssystem. Han mener, at disse teknologier i stigende grad er blevet en integreret del af det globale finanssystem og bør fremmes, ikke undertrykkes af overdreven regulering.

Brad Garlinghouses kritik af de amerikanske reguleringsmyndigheder understreger vigtigheden af global koordination og samarbejde inden for kryptovalutaområdet. Mens USA spiller en vigtig rolle i branchen, kræver kryptovalutaers decentrale karakter en fælles indsats mellem nationerne for at etablere sammenhængende og effektive reguleringsrammer. Garlinghouses kommentarer understreger behovet for, at reguleringsmyndighederne finder en balance mellem at fremme innovation og sikre beskyttelse af investorerne.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Opdag de seneste Ripple News og opdateringer

Exit mobile version