Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Bitcoin falder tilbage efter forventning om strammere pengepolitik i USA

Krypto-Kollaps: Bitcoin-Sensation endet abrupt - Wohin steuert die digitale Währung?

## Bitcoin falder tilbage efter stærk start på ugen

Bitcoin har ikke kunnet opretholde sin stærke start på ugen og har i løbet af ugen oplevet en mærkbar tilbagegang. I skrivende stund fredag morgen ligger prisen for den ældste kryptovaluta på knap 63.000 dollars. I starten af ugen lå prisen midlertidigt over 65.000 dollars, før den faldt mod 60.000 i løbet af ugen. Inden weekenden formåede Bitcoin dog at stabilisere sig en smule.

### Årsager til kursudviklingen

På markedet nævnes der i øjeblikket især to drivkræfter bag udviklingen på kryptomarkedet. For det første peges der på den forventede pengepolitik fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed). Med tanke på den langsomme inflation i USA forventes der ikke hastige rentenedsættelser. Ved terminsmarkederne forventes der højst to lempelser i løbet af året, hvor der i begyndelsen af året var forventninger om tre gange så mange. Højere rentesatser kan have en negativ effekt på kryptovalutaer, da de betragtes som en risikofyldt investeringskategori.

### Nedgang i ETF og interesse

Den anden faktor, der ofte nævnes som en belastning, er den tilbageholdende tilgang til børsnoterede indexfonde (ETF’er) med Bitcoin. Efter deres godkendelse i USA i begyndelsen af året var der en massiv interesse for fondene, hvilket førte til en høj Bitcoin-kurs på næsten 74.000 dollars. Imidlertid ser interessen ud til at være aftaget. På det seneste er der endda blevet registreret små udstrømninger fra fondene.

Foreløbigt synes Bitcoin at være præget af moderat volatilitet, mens markedet følger med i udviklingen på både pengepolitik og ETF-investeringer.

/bgf/jsl/stk

FRANKFURT (dpa-AFX)

Opdag de seneste Bitcoin News her

Exit mobile version