Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Bitcoin Kurs fällt massiv: Darum herrscht Trubel um Bitcoin ETFs

Is It Too Late to Buy Near Protocol? NEAR Price Skyrockets 37% as Emerging Telegram Crypto Casino Raises $1.6 Million

Der Bitcoin-Kurs faldt massivt: Darum hersker der uro om Bitcoin ETFs

Den seneste tid har Bitcoin-kursen oplevet en massiv nedgang. Tidligere rapporterede CoinPro om kontinuerlige gevinster for BTC. Men nu går det markant nedad for hele kryptomarkedet. BTC falder til under 43.000 dollars på få timer.

I øjeblikket oplever både Bitcoin og Ethereum et fald på omkring fem til seks procent inden for 24 timer. Ifølge CoinMarketCap falder hele kryptomarkedet med ca. 5,30 procent i samme tidsrum.

Markedet præges tydeligt af røde tal, og kun få kryptovalutaer i top 100 kan holde sig i plus. Dette skyldes primært en nyhed, der blev offentliggjort i eftermiddag af nyhedsmagasinet CoinDesk.

Ifølge nyheden ser det ud til, at Bitcoin Spot ETFs i USA står over for deres endelige afslutning. Dette er en enorm skuffelse for mange investorer, og det medfører salg og store tab. De amerikanske Bitcoin Spot ETFs anses for at være et af de mest ventede begivenheder på nuværende tidspunkt på kryptomarkedet. Udover den forestående Bitcoin-Halving forventes det at være den vigtigste begivenhed, som kryptomarkedet vil opleve i år.

Ifølge CoinDesk konkluderede en krypto-virksomhed ved navn Matrixport i en analyse, at godkendelsen af de børsnoterede Bitcoin-fonde i USA er meget usandsynlig. Virksomheden udtaler i en analyse, der allerede blev offentliggjort i går:

“Vi tror, at ingen af ansøgningerne opfylder en vigtig betingelse, der skal være opfyldt, før SEC godkender dem. Dette kunne ændre sig inden andet kvartal 2024, men vi forventer, at SEC vil afvise alle ansøgninger i januar.”

Markus Thielen er angivet som ansvarlig analytiker. Der er i øjeblikket 13 forskellige ansøgninger, der alle har til formål at skabe en Bitcoin Spot ETF i USA.

Matrixport støtter sig i sin rapport på en subjektiv vurdering, nemlig at SEC i øjeblikket er ledet af medlemmer af det Demokratiske Parti. Over de seneste måneder er striden om kryptovalutaerne i USA mærkbart steget.

De to store partier i landet har næsten uniformt indtaget modsatte holdninger. Mens demokraterne repræsenterer krypto-fjendtlige holdninger, er republikanerne sympatiske over for den nye valutatype.

Ifølge Matrixport vil myndighedens ledelse fortsat fastholde deres tidligere holdninger og forhindre en Bitcoin ETF til markedsprisen. Kritikere af analysen stiller ikke kun spørgsmålstegn ved rapportens udsagn, men også selve virksomheden.

CoinPro citerede senest Matrixport i november. Det er altså ikke et opdigtet firma-konstrukt. Beskyldningerne mod CoinDesk om bevidst markedsmæssig manipulation kan heller ikke entydigt genkendes.

Meget modstridende i forhold til Matrixports analyse er de to ETF-eksperter James Seyffart og Eric Balchunas. På Twitter fastholder de deres tidligere vurdering. De første Bitcoin Spot ETFs i USA forventes at blive bekræftet fra den 8. til 10. januar.

Ukendte kilder har også sørget for overskrifter i løbet af de seneste uger. Ifølge rapporter – blandt andet fra Reuters – skulle godkendelsen af Bitcoin-fondene bag lukkede døre allerede være i hus.

Kendsgerningen, at Matrixport samme dag udgav både en kritisk og en optimistisk analyse, tyder på, at det muligvis bare har været en marketingstunt.

En anden artikel med titlen “Godkendelse af Bitcoin Spot ETF er lige om hjørnet, BTC hopper til 50.000 dollars” udtrykker en modsat holdning. I stedet for en afvisning forventer man godkendelsen af Bitcoin Spot ETFs.

Matrixport gentager dermed en mening, der allerede blev offentliggjort den 20. januar. Antagelsen om, at BTC i januar vil stige til 50.000 dollars på grund af nyheder om ETFs, er en holdning, som mange erfarne kursanalytikere er enige om.

Hold dig informeret med Ethereum News

Exit mobile version