BitcoinKrypto News

Bitcoin-Kurs in Wahrheit nur knapp über Rekord von 2017 – Inflation verringert den scheinbaren Wert des Kryptowährungs-Giganten

Bitcoin-kursen i virkeligheden kun lidt over rekord fra 2017

Bitcoin (BTC) er i øjeblikket kun værd 20.000 amerikanske dollars, i det mindste når prisen på den markedsledende kryptocurrency justeres for inflation.

Ifølge data fra U.S. Inflation Calculator ligger den faktiske værdi af Bitcoin stadigvæk på samme niveau som i 2017 og har faktisk været uændret i de sidste seks år.

Men det skal bemærkes, at det gamle rekordhøje niveau fra 2017 er blevet pulveriseret af det nye all-time high på 69.000 amerikanske dollars.

Når man tager højde for inflationen, kommer så den skuffende nyhed om Bitcoin-kursen. Hvis man havde købt 1 BTC til kursen på 20.000 amerikanske dollars i 2017, ville den være værd omkring 24.942 amerikanske dollars i dag den 25. august 2023.

Og dette tal ligger igen skræmmende tæt på den nuværende Bitcoin-kurs på 25.930 amerikanske dollars ifølge data fra Cointelegraph Markets Pro og TradingView. Med andre ord er BTC’s kursudvikling i forhold til den faktiske værdi næsten uændret i seks år.

“Gemt i inflationsjusterede amerikanske dollars er Bitcoin i øjeblikket kun marginalt over det rekordhøje niveau fra 2017,” som krypto-ekspert BTCGandalf fra minedrifts-virksomheden Braiins tørt konstaterer.

Kryptofællesskabet er endda mere pessimistisk på X (tidligere kendt som Twitter) og påpeger, at denne beregning kun bygger på officielle inflationsdata. Den virkelige værdi af Bitcoin kan være endnu lavere i forhold til fortidens højdepunkter.

Andre påpeger derimod – måske med en desperations håb – at denne omstændighed netop understreger Bitcoin’s funktion som en værdibevarende enhed. BTCGandalf er selv forundret over, at den stagnende værdiudvikling hos krypto-markedslederen ikke får mere opmærksomhed.

Top  Krypto-Markedet potentielt truet af recessionrisiko

Ifølge U.S. Debt Clock er USA’s statsgæld i øjeblikket over 32,7 billioner amerikanske dollars.

Hvad gør den amerikanske centralbank?

Inflationen forbliver et stort emne i USA, som også ikke kan negligeres for risikofyldte finansielle produkter som cryptocurrencies.

Selvom inflationen er aftaget lidt, er investorer og spekulanter primært afhængige af den amerikanske centralbank, der sidder med den vigtigste løftestang til at bekæmpe denne udvikling gennem sin rentepolitik.

Den 25. august vil centralbankchef Jerome Powell meddele noget vigtigt i forbindelse med det årlige Jackson Hole Economic Symposium, og hans udtalelser forventes igen at have en øjeblikkelig indflydelse på Bitcoin-kursen.

“Vær forberedt på en test af de laveste niveauer og ny afbrudt volatilitet,” advarer analytiker Keith Alan fra kryptodata-tjenesten Material Indicators. Han tilføjer:

“En dobbelt bund vil være et godt grundlag for en ny opgang. Et lavere lav vil derimod åbne vejen for bjørnene.”

Ordrerbogen fra den førende kryptobørs Binance viser, at der stadig mangler tilstrækkelig likviditet over 25.000 amerikanske dollars, hvilket åbner døren for en pludselig opadgående bevægelse.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button