Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Bitcoin-Kurs stürzt zu Beginn des „Uptober“ – Doch Hoffnung auf kräftigen Anstieg zur Monatsmitte

Bitcoin-Kurs springt um 6 Prozent auf über 66.000 Dollar – das sind die Gründe

## Oktober: Bitcoin’s stigende kurs og potentielle årsager

Bitcoin-samfundet ser frem til oktober med forventninger om stigende gevinster, da kursen på kryptocurrency i gennemsnit stiger med næsten 23 procent i denne måned. I løbet af de sidste ti år har dette mønster gentaget sig og har givet måneden kælenavnet “Uptober”.

### Uptober starter med kursfald

Trods disse forventninger begyndte oktober 2024 skuffende med et kursfald. Årsagerne hertil var bekymringer over en udvidelse af konflikten i Mellemøsten samt stigende oliepriser.

### Kursstigning midt i måneden

Til trods for en langsommelig start, begynder Bitcoin-kursen midt i måneden at stige markant. Dette kan tilskrives flere faktorer, hvoraf nogle relaterer sig til USA og Kina.

Efter at have dyppet under 59.000 amerikanske dollars sidste uge, steg Bitcoin-prisen mandag den 14. oktober 2024 med seks procent til over 66.000 dollars. På nuværende tidspunkt ligger prisen ifølge Coinmarketcap på 65.700 dollars (18:30 MESZ).

### Potentielle årsager til kursstigningen

En af årsagerne til kursstigningen forventes at være Europæiske Centralbanks forventede rentenedsættelse i løbet af ugen. Samtidig indikerer tegnene, at USA’s centralbank også vil følge trop, da inflationen i USA for nylig er faldet yderligere.

Det er generelt antaget, at et fald i renten vil øge strømmen af penge mod mere risikable aktiver, såsom aktier eller kryptocurrency. Usa’s S&P 500-indeks og Dax rapporterede mandag nye rekordhøje.

### Bitcoin og kinesiske konjunkturudsigter

På grund af de nuværende økonomiske udfordringer i Kina, forventes det, at der vil være en bevægelse væk fra aktier og mod kryptocurrency. Regeringen i Kina har svært ved at stimulere økonomisk vækst, hvilket angiveligt skaber forventninger om stigende interesse for Bitcoin og lignende aktiver.

En anden faktor, der giver håb til Bitcoin-tilhængere, er den kommende amerikanske præsidentvalg. Efter demokraten Kamala Harris’ nominering synes den positive virkning at have aftaget. Republikanernes kandidat, Donald Trump, der anses for at være kryptovenlig, har indhentet i meningsmålinger, især i de omstridte svingstater.

### Forsinkede udbetalinger voksede

Endnu en faktor, der bidrager til den aktuelle optimisme på kryptomarkedet, er den konkurrerende kryptobørs Mt. Gox, der har udskudt den estimerede 2,9 milliarder dollars udbetaling af tilbageværende aktiver til den 31. oktober 2025.

Det betyder, at strømmen af mulige salgsvillige kreditorer tidligst kan presse prisen om et år, som Wirtschaftswoche skriver.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Exit mobile version