Krypto News

Bitcoin-kursen falder til det laveste niveau i to måneder på grund af stigende renter på obligationsmarkederne og salg af Bitcoin af Elon Musks SpaceX.

Bitcoin-kursen falder til det laveste niveau i to måneder

Digitalvalutaen Bitcoin lider fortsat under udsigten til længerevarende stigninger i renten på obligationsmarkedet. I løbet af fredagen kom der desuden en rapport om, at virksomheden SpaceX, ejet af den amerikanske milliardær Elon Musk, har solgt sine Bitcoin-beholdninger. Bitcoin-kursen fortsatte fredag sin nedtur og faldt til omkring 26.000 dollars, det laveste niveau i to måneder. I midten af juli blev den ældste og største kryptovaluta handlet til knap 32.000 dollars – det højeste niveau i over et år.

Øget rente påvirker Bitcoin

Ifølge markedseksperter lider Bitcoin i de seneste handelsdage især under den nylige stigning i renten på kapitalmarkedet. Der handles i øjeblikket statsobligationer med de højeste afkast i mange år. For eksempel lå afkastet for amerikanske tiårige obligationer torsdag på 4,27 procent – det højeste niveau siden den alvorlige finanskrise i 2008.

SpaceX sælger Bitcoin-beholdninger

Rapporten om SpaceX’s salg af Bitcoin-beholdninger bidrog også til Bitcoin-kursens nedtur. Elon Musks virksomhed har ifølge rapporten afvurderet og solgt sine Bitcoin-beholdninger betydeligt i 2022 og 2021.

Bekymring over høje renter

“Det er fortsat bekymringen, at renteniveauet i USA kan forblive højt i længere tid end hidtil forventet”, sagde kryptoekspert Timo Emden. De høje afkast ved statsobligationer bremser efterspørgslen efter risikobetonede investeringer som Bitcoin.

Renditerne kan forblive høje

Dette passer sammen med en vurdering af obligationsmarkedet fra strategerne hos Bank of America. Ifølge dem bør investorer revurdere deres vurdering af obligationsmarkedet og forberede sig på, at afkastene vil vende tilbage til et niveau, der svarer til det før den globale finanskrise i 2008/09. Eksperter fra formueforvaltningsselskabet BlackRock og Pacific Investment Management mener også, at inflationen kan forblive over den amerikanske centralbanks mål, hvilket kan føre til yderligere stigninger i afkastene for langfristede obligationer.

Top  Ethereum ETFs - Hvorfor de skuffer, og hvordan man investerer bedre i 2024

Bitcoin som en risikabel investering

Bitcoin er en af de særligt risikable investeringer. Den har i de seneste år haft ekstreme kursudsving. I begyndelsen af året blev digitalvalutaen handlet til under 17.000 dollars, mens den i 2021 nåede et rekordhøjt niveau på over 60.000 dollars.

/jkr/mis

FRANKFURT (dpa-AFX)

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button