Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Bitcoin-Kursen stiger: Erwartes det tidligere rekordniveau?

## Bitcoin kursen når 60.000 dollar igen

Det er en glædesudbrud fra mange tilhængere af kryptocurrency Bitcoin lige nu: Prisen har for første gang på lang tid nået 60.000 dollar igen. I de seneste uger er kursen steget kraftigt, alene siden årsskiftet er den øget med cirka 40 procent. Branchen spekulerer i, at Bitcoin snart vil overstige rekordniveauet på cirka 69.000 dollar fra november 2021.

### Årsager til den aktuelle prisstigning

Det er vigtigt at bemærke, at sådanne kursbevægelser bør betragtes med skepsis, uanset om man er tilhænger eller kritiker. Den nuværende prisstigning skyldes primært to ting. For det første er det, fordi der i USA er blevet godkendt et nyt investeringsprodukt, en ETF, for Bitcoin. For det andet, fordi der sandsynligvis vil være ændringer i april, som kenderne af kryptocurrency ser frem til: det såkaldte Bitcoin-halving. Dette har den forenklede virkning, at der kommer færre nye Bitcoins på markedet.

### En spekulation baseret på efterspørgsel

Det er vigtigt at forstå, at Bitcoin oprindeligt ikke har klaret sig som et alternativt betalingsmiddel. Nu er det kun investorernes håb, at andre også investerer i digitalvalutaen, og at værdien dermed stiger. Det er derfor ren spekulation, der bygger på flokmentaliteten.

Desuden forventer investorerne, at prisen stiger, når udbuddet af Bitcoin vokser langsommere. Dog afhænger prisen på et godt ikke kun af, hvor knap udbuddet er, men også af efterspørgslen. Der er i øjeblikket efterspørgsel fra investorer, der køber den nye ETF, samt dem der lader sig rive med af euforien. Men hvis Bitcoins historie lærer os noget, så er det, at en så kraftig kursstigning normalt ikke varer evigt.

Exit mobile version