Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Bitcoin-Miningindtægter falder til niveauet for FTX-sammenbruddet i november 2022, mens hashraten når nye højder

Bitcoin (BTC)-Miner vor Ausverkauf? "Hash-Preis" auf Rekordtief, Hashrate auf Rekordhoch

Bitcoin-Miner lider under faldende indtægter, mens hashhastigheden når nye højder

Bitcoin-miningindtægterne, også kendt som “hashprisen”, er et mål for, hvor mange dollars der er tjent pr. terahash pr. dag. Denne pris er faldet til et niveau, der ikke er blevet nået siden sammenbruddet af FTX i november 2022. Samtidig er hashhastigheden steget til nye højder.

I løbet af den seneste uge overskred Bitcoin-netværkets hashhastighed 414 exahashes pr. sekund (EH/s) den 18. august og nåede dermed et nyt rekordniveau.

Ifølge Blockchain.com er hashhastigheden steget med 54% siden starten af 2023 og med 80% inden for de sidste 12 måneder.

BTC-Hashrate og kurs over 1 år.
BTC-Hashrate og kurs over 1 år. Kilde: Blockchain.com

Netværket ser godt ud med hensyn til sikkerhed, men for Bitcoin-minerne ser det ikke så godt ud, da indtægterne er faldet markant og har nået et niveau, der sidst blev set for BTC i november 2022, hvor prisen var omkring 16.500 dollars.

Ifølge HashPriceIndex er indtægterne nu kun 0,060 dollars pr. terahash pr. sekund og pr. dag, hvilket svarer til omkring halvdelen i forhold til starten af maj. På det tidspunkt var der en stor efterspørgsel efter blokpladser på grund af Bitcoin-ordinals.

Markedsanalytiker Dylan LeClair kommenterede de faldende indtægter og rekordhøjden af hashhastigheden. Han sagde, at der altid bliver produceret mere effektive nye rigs, “men det er næsten på tide, at prisen stiger”. Dette betyder, at prisen skal stige for at holde miningen rentabel ved en så høj hashhastighed.

Miner-indtægter pr. terahash.
Miner-indtægter pr. terahash. Kilde: Glassnode

Bitcoin-minerne siges at have holdt hovedet over vandet i andet kvartal ved at sælge aktier.

Den 24. august rapporterede Bloomberg, at de 12 største børsnoterede minere havde indtjent omkring 440 millioner dollars gennem aktiesalg i andet kvartal.

Mark Jeftovic, der skriver nyhedsbrevet Bitcoin Capitalist, sagde: “Nogle minedriftsselskaber fortynder deres aktionærer overdrevent”. Han tilføjede: “Hvis de fortynder dig hurtigere, end bitcoin stiger, er du på den forkerte side af løbebåndet.”

Exit mobile version