Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Bitcoin-Miningselskaber vurderes skuffende af JPMorgan

Bitcoin Mining-Industrien på et Kritisk Tidspunkt

Den store investeringsbank JPMorgan har for nylig offentliggjort en branchestudie om Bitcoin-mining-firmaer. I studiet analyserede JPMorgan virksomheder som Marathon Digital, Riot Platforms, Cipher Mining og CleanSpark – og resultatet er skuffende.

Ifølge JPMorgans analytikere befinder Bitcoin-mining-industrien sig ved en skillevej: På den ene side kan godkendelsen af en børsnoteret Spot-Bitcoin-ETF føre til en prisstigning. På den anden side kan rekordhøje hashrates (måling af Bitcoin-netværkets samlede ydeevne) og den kommende halvering af blokbelønninger true indtjeningen og profiten.

Valg af de Bedste Minere

JPMorgan anbefaler, at man vælger miners baseret på langsigtede elkontrakter, finansierede vækstplaner og tilstrækkelig likviditet. Marathon, selvom de er den største miner, har de højeste energiomkostninger og laveste margener. Riot har relativt lave energiomkostninger, men er også den dyreste spiller på markedet.

Ifølge JPMorgan-studiet er vurderingerne som følger: Både Marathon og Riot er blevet vurderet som “Underweight” med kursmål på henholdsvis 5,00 og 6,50 dollars. Cipher Mining har fået en “Neutral” vurdering. Kun CleanSpark modtager en “Overweight” vurdering og et kursmål på 5,50 dollars – ifølge JPMorgan tilbyder CleanSpark den bedste balance mellem størrelse, vækstpotentiale, energiomkostninger og relativ værdi.

Konsekvenser for Aktiemarkedet og Branchen

Da Bitcoin-aktierne allerede har mistet ca. 50% af deres værdi siden sommerens toppe, og JPMorgan selv ikke anser de gamle rekorder for realistiske engang for deres egen købsanbefaling, er denne studie en svag indikator for branchen.

Som følge heraf oplever Marathon-aktierne et fald på 6,8%, Riot mister 8,9%, og selv CleanSpark, som er vurderet positivt, falder med 1,7%. Ingen af de nævnte minere er en aktuel anbefaling fra AKTIONÆR.

Denne branchestudie fra JPMorgan viser klart, at Bitcoin-mining-industrien står over for store udfordringer og usikkerhed. Investorer skal nøje overveje disse faktorer, når de træffer beslutninger om deres porteføljer og investeringer.

Exit mobile version