Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Bitcoin og kryptomarkedet konfronteres med modstand som reaktion på stigende renter og øget uforudsigelighed i verdensøkonomien

Bitcoin und Kryptowährungen stehen vor Turbulenzen, da die Rendite 10-jähriger US-Staatsanleihen ein 15-Jahres-Hoch erreicht

Udfordringer for Bitcoin og kryptomarkedet i lyset af stigende renter

I takt med stigende rentersatser og den stigende uforudsigelighed i verdensøkonomien står Bitcoin og det bredere kryptomarked over for stadig mere modstand. En markant ændring i den finansielle landskab blev for nylig nået med en 10-årig US statsobligationsafkastningskurs på 4,49%, det højeste niveau i 16 år.

Historisk set indikerer en omvendt rentekurve, hvor de kortsigtede afkast er højere end de langsigtede, kommende økonomiske nedgangstider. Det er bekymrende, at rentekurven på 10-årige minus 3-måneders statsobligationer har været omvendt i rekordstore 217 handelsdage. Tidligere data tyder på, at en recession bliver desto mere alvorlig, jo længere forsinkelsen er mellem rentekurvens omvendelse og begyndelsen af en recession.

Bekymring blandt markedseksperter

Eksperter som Joe Consorti, markedanalytiker hos The Bitcoin Layer, deler denne bekymring. På Twitter understreger han, at rentekurven bliver stejlere med rasende hastighed. Dette tyder på, at der ikke vil være en økonomisk udvidelse.

De seneste signaler fra Federal Reserve (Fed) og dens politiske retning har overrasket finansverdenen. Charlie Bilello, chef-strateg hos Creative Planning, bemærkede, at afkastet på 10-årige statsobligationer steg til 4,49%, det højeste niveau siden oktober 2007. Den reelle 10-års afkast, justeret for forventet inflation, er nu på 2,11%, det højeste niveau siden marts 2009. Bilello påpegede også, at Federal Reserves balance i øjeblikket er over 10% under sit højdepunkt fra april 2022.

Potentielle konsekvenser for markedet

De to største nedgange i de sidste 20 år var mellem december 2008 og februar 2009 med 18,2% og fra januar 2015 til marts 2020 med -16,7%. En sådan reduktion af balancen har hidtil ofte haft negative konsekvenser for markedet.

Den stigende rente på 10-årige statsobligationer er også blevet bekræftet af analytikere fra “The Kobeissi Letter”. De erklærede, at afkastet officielt har nået sit mål på 4,50% og er steget med utrolige 20 basispoint på mindre end 24 timer. Med den ude af kontrol prisstigning på udbudssiden og oliepriserne over 90 dollars ser det ud til, at Federal Reserve ikke har nogen anden mulighed.

Under FOMC-mødet på onsdag gjorde den amerikanske centralbank og dens formand Jerome Powell det klart, at de har til hensigt at signalere potentialet for endnu en renteforhøjelse i år og forudsige færre rentesænkninger i næste år. Federal Reserve forventer nu en rentesænkning på en halv procentpoint i 2024, mens inklinationen tidligere viste en fuld procentpoint sænkning næste år.

Denne “længerevarende højere” strategi afviger fra markedets tidligere forventninger, på trods af tilsyneladende positive inflationstal i tre måneder. Powell udtrykte dog sin tillid til USA og understregede behovet for at sikre, at rentesatserne justeres for at nå centralbankens inflationsmål på 2%.

Markedet forbliver dog usikkert, da CME Groups FedWatch-værktøj kun viser en sandsynlighed på 32% for en yderligere renteforhøjelse i november og en sandsynlighed på 45% inden december.

Udfordringer for Bitcoin og kryptomarkedet

Sådanne udviklinger har tidligere vist sig at have negative konsekvenser for risikofyldte investeringer som Bitcoin og andre kryptokurser. Charles Edwards, grundlægger af Capriole Investments, har fremhævet udfordringerne for Bitcoin- og kryptosektoren. Han understreger, at så længe afkastet på 10-årige statsobligationer fortsætter med at stige, vil risikofyldte investeringer fortsætte med at møde modstand.

Stigende afkast anses historisk set for at være en indikator for højere renter, hvilket fører til højere kreditomkostninger. I sådanne situationer foretrækker investorer ofte mere stabile og rentable aktiver frem for risikobetonede muligheder som Bitcoin og kryptokurser.

Et andet problem for kryptomarkedet er den “højere i længere tid” tilgang og den massive reduktion af Federal Reserves balance. Risikofyldte investeringer som Bitcoin er traditionelt afhængige af høj likviditet. Når denne likviditet bliver knap på finansmarkedet, er de hårdt ramt.

Der er også stigende bekymring for en mulig recession på baggrund af den omvendte rentekurve. Det er uklart, hvordan Bitcoin og kryptokurser vil reagere i en recession, da de hidtil aldrig er blevet handlet under sådanne forhold.

På tidspunktet for offentliggørelsen blev Bitcoin handlet til 26.655 dollars. Det vil være interessant at se, hvordan kryptomarkedet reagerer på de stigende renter og den økonomiske usikkerhed.

Exit mobile version