Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Bitcoin-Rallye aufgrund zunehmender ETF-Optimismus – Widerstand und möglicher Realitätscheck

Bitcoin steht vor einem Realitätscheck

Bitcoin stiger på grund af optimisme omkring ETF’er

I løbet af natten fra mandag til tirsdag steg Bitcoin for første gang siden maj 2022 over 35.000 dollar på grund af stigende optimisme omkring ETF’er. Siden da har prisen på den største kryptocurrency holdt sig på et højt niveau. Men Bitcoin-rallyet står nu over for en virkelighedstjek, hvis introduktionen af ETF’er godkendes af SEC. Dette kan føre til en “sell-on-good-news” bevægelse.

Bitcoin er for nylig steget på grund af væddemål om, at de første børsnoterede amerikanske fonde, der investerer direkte i kryptocurrency, vil blive godkendt af SEC. Spørgsmålet er nu, om en faktisk godkendelse af ETF-produkter vil føre til fortjenesteoptagelse?

Bitcoin er blevet opmuntret af ETF-optimisme

Den største digitale aktiv er steget med 16% denne uge og har for første gang siden 2022 overskredet 35.000 dollar. I modsætning hertil visner globale aktier under de høje afkast af statsobligationer og de skærpede geopolitiske risici.

Tilhængere af digitale aktiver hævder, at ETF’er planlagt af virksomheder som BlackRock kan fremme udbredelsen af Bitcoin. Men tidspunktet for godkendelse af SEC’s tilsynsmyndighed forbliver usikkert ifølge Bloomberg. I første halvår blev den mainstream efterspørgsel stadig påvirket af krypto-nedture som FTX-børsens konkurs.

“Sælg på god nyhed?”

Men på nuværende tidspunkt er markederne indpriset til godkendelse af Bitcoin-spot ETF’en, så jeg forventer en “sell-the-news” begivenhed, når den bliver godkendt “, sagde Hayden Hughes, medstifter af social trading-platformen Alpha Impact.

Tekniske indikatorer tyder på, at Bitcoin-rallyet er ved at være forbi, mens optionsbets indikerer, at nogle spekulanter ser en potentiel stigning til 40.000 dollar, før rallyet stopper. Bitcoin lå torsdag morgen stabilt omkring 34.500 dollar efter at have fordoblet sig i år efter et dybt fald i 2022.

Teknisk test

Fibonacci-forhold, som er naturligt forekommende proportioner, der også bruges til at identificere markedsvendinger, antyder, at en zone lidt under 36.000 dollar udgør en modstand for rallyet. Zonen er afgrænset af det 38,2% Fibonacci-retracement af Bitcoin’s årlige nedtur indtil november 2022.

Cici Lu McCalman, grundlægger af blockchain-konsulentfirmaet Venn Link Partners, sagde, at hun forventer kortsigtede salg, når godkendelsen af amerikanske spot-Bitcoin-ETF’er finder sted, men tilføjede, at produkterne på lang sigt er “bullish” for kryptocurrency.

Overkøbt RSI

På ugentlig basis overskred den relative styrkeindeks (RSI), en momentumindikator, for første gang siden 2021 niveauet 70. En værdi over 70 betragtes som “overkøbt” og indikerer mindre sandsynlighed for en gentagelse af den seneste hurtige opadgående bevægelse.

“De vilde spekulationer om den kommende godkendelse af ETF’er kunne være et symptom på andre mere strukturelle opadgående faktorer såsom den langsomme regulering af industrien i det forløbne år og en genopblussen af inflationsdækning i betragtning af det makroøkonomiske miljø,” sagde Caroline Mauron, medstifter af OrBit Markets, der leverer likviditet til derivater af digitale aktiver.

Positionering: Bitcoin på 40.000 dollars

Derivatdata fra Deribit, den største kryptooptionsbørs, viser en betydelig koncentration af bullish bets på, at Bitcoin vil nå 40.000 dollars inden årets udgang. Det vil være en stigning på 16% i forhold til det nuværende niveau.

Strategist fra JPMorgan, herunder Nikolaos Panigirtzoglou, skrev i en note, at de forventer, at SEC vil godkende flere spot-Bitcoin-ETF’er inden den 10. januar. “Enhver afvisning kunne udløse søgsmål mod SEC, hvilket kunne medføre yderligere retlige problemer for myndigheden,” sagde de.

FMW/Bloomberg

Kommentarer læses og skrives her, klik her.

Exit mobile version