Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Bitcoin stiger i værdi – En gennemgang af stigningen og risiciene ved kryptovalutaer

Bitcoin

Bitcoin: Kryptomarkedet i opsving

Vor et år siden var kryptomarkedet i krise. Værdien af Bitcoin, verdens vigtigste kryptovaluta, faldt i månedsvis til omkring 17.000 dollar. Samtidig blev kryptobørsen FTX afsløret i en milliardstor svindelsag.

## Skandaler hærger kryptobranchen

Skandalernes skygge hang stadig over kryptomarkedet i løbet af 2023: Verdens største kryptohandelsplatform, Binance, indrømmede over for amerikanske myndigheder at have undladt at forhindre hvidvaskning af penge til finansiering af terrorisme og betalte en milliardstor bøde. Deres CEO, den tidligere branche-guru Changpeng Zhao, måtte træde tilbage. Andre kryptovirksomhedsledere som Do Kwon og Alex Mashinsky blev arresteret, og krypto blev i 2023 ofte forbundet med ord som “korruption” og “kriminalitet”.

## Opadgående kurs for Bitcoin og Ether

Alligevel har Bitcoin formået at øge sin værdi med omkring 160% på et år, ifølge certificeret blockchain-analytiker og branchekspert Timo Emden. Kursen på Bitcoin har konstant peget opad siden det lave punkt for et år siden og steg i starten af året for første gang i næsten to år over 45.000 dollar. Også Ether, verdens næststørste kryptovaluta efter markedsværdi, formåede at fordoble sin værdi i løbet af det sidste år.

## Mulige rentenedsættelser driver Bitcoin og Co. frem

En af grundene til den fantastiske stigning i kryptoaktiver er angsten for regulering fra myndighedernes side efter de mange skandaler, som nu er dæmpet. Emden påpeger desuden, at mange investorer spekulerer i, at centralbankerne snart vil sænke renten igen. Dette driver dem til at investere mere i risikofyldte aktiver som kryptovaluta.

## Spekulationer om Bitcoin-ETF driver kursen op

Derudover spekuleres der i et eventuelt Bitcoin-spot-ETF, som verdens største formuesforvalter, BlackRock, planlægger at introducere i 2024. Denne mulighed for, at både store investeringsgrupper og små private investorer kan investere i Bitcoin på en nem måde, er en af de ting, der driver kursen op.

## Risici forbliver høje

Selvom der er optimisme omkring kryptovalutaernes vej ind i mainstream finansverdenen, er risikoen stadig stor. Emden frygter endda, at nogle investorer undervurderer disse højrisiko investeringsprodukters farer. Branchen er muligvis inde i en opadgående periode, men uovervejede investorer kan ende med at falde dybt.

Artiklen er baseret på Reuters kilde.

Kilder: Reuters, ZDF

Opdag de seneste Bitcoin News her

Exit mobile version