Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Bitcoin stiger med 12% og når nyt årstalshøj, da rygter om Bitcoin-ETF skaber optimisme

Gerüchte um Bitcoin-ETFs heizen den Markt an

Bitcoin når nyt års højdepunkt med spekulationer om ETF-lancering

Bitcoin har oplevet en betydelig vækst på næsten 12 procent i nat, hvilket har ført til et nyt års højdepunkt. Prisen på den populære kryptocurrency er steget til 31.700 euro eller næsten 34.000 dollars, og nåede endda næsten 35.000 dollars på et tidspunkt. Dette svarer til en stigning på 75 procent siden starten af året.

Det er værd at bemærke, at Bitcoin startede på et meget lavt niveau i 2023, efter at USA’s rentesatser, Terra/LUNA-kollapset og FTX-skandalen sendte krypto-markedet ned. Trods denne krypto-vinter har Bitcoin gradvist arbejdet sig op igen og ligger nu stadig 52 procent under sit all-time high. På bare de sidste syv dage er den førende kryptocurrency imidlertid steget med 21 procent og fører dermed an i gevinsterne på krypto-markedet.

Udsigter til lancering af Bitcoin-ETF får markedet til at blomstre

Denne seneste stigning i Bitcoin kan primært tilskrives spekulationer om lanceringen af en Bitcoin-ETF i USA. Flere finansgiganter som BlackRock og Fidelity har tidligere stillet ansøgninger om såkaldte Bitcoin-spot-ETF’er til den amerikanske børsmyndighed SEC. Disse ETF’er vil give både små og store investorer mulighed for at investere i Bitcoin uden at skulle købe og opbevare BTC selv. Dette kan føre til en tilstrømning af milliarder af nye investeringer på markedet for kryptovalutaer.

Selv om det stadig kun er spekulation, har Grayscale Investments, verdens største krypto-aktiveringsselskab, opnået en vis succes i forhold til sin ansøgning om en Bitcoin-ETF. Det betyder, at SEC, der normalt er hårdt imod krypto-aktiver og -virksomheder, ikke vil modsætte sig en ansøgning om en Bitcoin-ETF. Der er også rygter om, at BlackRock, verdens største investeringsfirma, har bevæget sig i retning af en Bitcoin-ETF.

Indikationer på kommende markedsføring af ETF’er

En indikation på, at der kan være en snarlig lancering af en Bitcoin-ETF, er, at Depository Trust & Clearing Corporation allerede har opført et iShares Bitcoin-finansprodukt på sin hjemmeside under initialerne IBTC. Sådanne finansielle produkter er vigtige for investorer, der indtil nu har været forhindret i at købe Bitcoin direkte af regulatoriske årsager og har brug for et reguleret værktøj på Wall Street for at kunne investere.

Der er i øjeblikket 12 ansøgninger om Bitcoin-baserede børsnoterede produkter, der er under behandling hos SEC. Udover BlackRock og Grayscale har 21Shares & Ark, Bitwise, VanEck, Wisdomtree, Invesco & Galaxy, Fidelity, Valkyrie, Global X, Hashdex og Franklin også planer om at lancere sådanne finansielle produkter. SEC forventes at træffe beslutning om disse ansøgninger senest den 10. januar 2024.

Exit mobile version