Krypto News

Bitcoin styrtdykker som SpaceX sælger Bitcoin-Bestände og renterne stiger på anlægsmarkedet

Bitcoin-kurs falder til det laveste niveau siden to måneder

Den digitale valuta Bitcoin er fortsat under pres på grund af udsigten til vedvarende højere renter på obligationsmarkederne. På fredag blev det også kendt, at virksomheden SpaceX, ejet af den amerikanske milliardær Elon Musk, har solgt Bitcoin beholdninger. Bitcoin-kursen fortsatte sin nedadgående trend på fredag og faldt til det laveste niveau i to måneder på omkring 26.000 dollars. Midt i juli blev den ældste og største kryptocurrency handlet til næsten 32.000 dollars, hvilket var det højeste niveau i over et år.

Rentesatser påvirker Bitcoin-kursen

Ifølge markedseksperter blev Bitcoin primært påvirket af den seneste stigning i rentesatserne på kapitalmarkedet i de seneste handelsdage. Der handles for tiden statsobligationer med de højeste afkast i mange år. For eksempel lå renten for tiårige amerikanske obligationer på 4,27 procent torsdag, hvilket var det højeste niveau siden den alvorlige finanskrise i 2008.

“Den bekymring bliver ved med at være, at renteniveauet i USA kan forblive højt i længere tid end tidligere indregnet,” udtalte kryptoeksperten Timo Emden. De høje afkast på statsobligationer dæmper efterspørgslen efter risikobetonede investeringer som Bitcoin.

Fortsatte udsigter til højere renter og inflation

I overensstemmelse hermed er der en vurdering af obligationsmarkedet fra strategerne hos Bank of America. Ifølge dem skal investorer gentænke deres vurdering af obligationsmarkedet og forberede sig på, at afkastet vil vende kontinuerligt tilbage til et niveau, der svarer til tiden før den globale finanskrise i 2008/09. Eksperter fra formueforvalteren Blackrock og Pacific Investment Management mener endvidere, at inflationen kan forblive over US Federal Reserves mål. Af den grund kan afkastet på langsigtede obligationer fortsat stige.

Top  Bitcoin stagnerer, mens markedet venter på impulser

SpaceX’s salg af Bitcoin-beholdninger

Der var også en artikel i erhvervsavisen “Wall Street Journal”, der informerede om salget af Bitcoin-beholdninger af Elon Musks virksomhed SpaceX. Avisen støtter sig til eksisterende dokumenter, der viser, at SpaceX væsentligt nedvurderede og solgte sine beholdninger af Bitcoin i 2022 og 2021.

Riskant investering

En investering i Bitcoin anses for at være meget risikabel. I de seneste år har denne valuta haft voldsomme kursudsving. I begyndelsen af året lå handelsværdien under 17.000 dollars, mens der i 2021 blev opnået et rekordhøjt niveau på over 60.000 dollars.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button